Ķīna

Celojot uz Kinu jaiegaume dazas lietas par vinu virtuvi

ligatt 2008-04-25

Kinas virtuve kopuma atpazistama pec risiem, kviesu un risu nudelu, risu makaronu, sipolu un kiploku bagatibas, bambusu dzinumiem un edens kastaniem. Ka garsviela tiek lietota gaisa sojas merce (gatavu edienu uzlabosanai) un tumsa sojas merce (pielej edienu varisanas laika), ka ari austeru merce (dod specifisku noti, kas nav ''ziviska''). So zemi pec esanas tradicijam var sadalit cetros lielos gastranomiskos regionos. Secuanas regiena edieni ir asi un garsvielam bagati: netiek taupits cili, sarkanie un melnie apalie pipari. Pekinas regiona ciena ir no risiem vai kviesiem gatavotas nudeles, klimpas un pankukas, cepta, ar sojas merci pasniegta pile. Kantonas regiona ed daudz darzenu zupu, kuras liek ari arstnieciskas zalites un ingveru. Tur vairak neka citur galda celti ari gliemezi un cuskas. Sanhajas regiona edienkarte visu gadu ir juras veltes, daudz garsvielu, tacu ari daudz cukura, kas tiek pievienots faktiski visam.

Kam piemērots:

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 28. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Nepāla ir vienīgā valsts pasaulē, kurai nav taisnstūra veida karoga

Pasākumi

Bilanebila Party

Radošais duets “Bilanebila” turpina priecēt nakts klubu apmeklētājus ar kvalitatīvu un emocionālu deju mūziku. Kārtējā dueta uzstāšanās notiks 21. augustā klubā...