Lasītāju receptes

Rozīņu kūka-keks

vera 2008-07-09

Rozīņu kūka-keks

Sastāvdaļas
175 g sviesta vai margarīna
175 ml niedru cukura
4 olas
400 ml kviešu miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
250 g rozīņu
3 ēdamkarotes no citrona izspiestas sulas, rums vai konjaks


Sajauc taukvielas un cukuru baltās un irdenās putās, vislabāk ar mikseri. Pa vienai pievieno olas, enerģiski maisot.

Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un rozīnes un uzmanīgi iejauc mīklā. Pievieno šķidrumu.

Izklāj garenu 2 litru formu ar alumīnija foliju. Folijai jāsniedzas pāri formas malām. Ielej mīklu formā.

Cep uz restēm krāsns apakšējā daļā 175 grādos apmēram 50 minūtes. Ar sērkociņu pārbaudi, vai kūka ir vidū sausa. Ļauj kūkai atdzist formā un pēc tam apgāz. Uzglabā kūku ietītu folijā ledusskapī. Ļauj kūkai nogatavoties pāris dienas un pasniedz to plānās šķēlēs.

Kūka ir ļoti piemērota sasaldēšanai.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Viskijam pa virsu nekad neuzkož siļķi vai gurķīti

Pasākumi

Latvijas Mākslas akadēmijas Restaurācijas katedras izstāde IZGLĀB!

Izstāde „Izglāb!" tiek veltīta kultūras mantojuma saglabāšanas tēmai - profilaktiskajai konservācijai. ...