Lasītāju receptes

Ganu pīrāgs

ligatt 2008-06-15

Ganu pīrāgs

4–6 ēdājiem
gatavošanas laiks : 1 stunda

gaļas mērcei
2 ēdk. sviesta
600 g maltas liellopa gaļas
1 ēdk. miltu
300 ml sarkanvīna
300 ml liellopa buljona
sāls
2 zariņi timiāna
2 zariņi rozmarīna
šķipsna malta kanēļa
malti pipari
2 burkāni, sagriezti nelielos gabaliņos
2 seleriju kāti, sagriezti šķēlītēs

kartupeļu biezenim
700 g kartupeļu
200 ml piena ar vismaz 3,5% tauku saturu
80 g sviesta
1/2 tējk. sāls
svaigi rīvēts muskatrieksts

Oriģinālajā versijā izmanto jēra gaļu, bet der arī liellopa vai cūkas gaļa.Šā ēdiena pagatavošanai var izmantot arī pāri palikušu gulašu vai Boloņas mērci.

Gatavo gaļas mērci. Uzkarsē lielu pannu. Izkausē 1 ēdk. sviesta un liek pannā malto gaļu. Uz lielas uguns apcep, ar dakšiņu smalcinot, lai neveidojas kunkuļi. Kad gaļa apbrūnējusi, rūpīgi iemaisa miltus. Vispirms pielej vīnu, kārtīgi samaisa, tad pielej buljonu. Pievieno timiānu, rozmarīnu, kanēli, sāli un maltos piparus. Samazina uguni, pārsedz pannu ar vāku un ļauj, lai gaļa sautējas. Atsevišķā pannā izkausē ēdamkaroti sviesta un apbrūnina burkānus un seleriju. Pievieno gaļai un sautē visu uz mazas uguns 45 minūtes.
Gatavo kartupeļu biezeni. Kamēr top gaļas mērce, pagatavo kartupeļu biezeni. Kartupeļus novāra un nosusina. Mazā katliņā uzvāra pienu. Sastampā kartupeļus un, kuļot tos ar putojamo slotiņu, pievieno pienu un gabaliņos sagrieztu sviestu. Pieber sāli un pēc patikšanas pierīvē muskatriekstu.
Cep pīrāgu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Kad gaļas mērce gatava, liek to dziļā karstumizturīgā traukā. Var izmantot arī atsevišķos porciju trauciņus. Ar karoti uzmanīgi liek pāri kartupeļu biezeni. Šim nolūkam vari izmantot arī konditorejas maisiņu. Liek pīrāgu krāsnī uz 10-15 minūtēm, līdz virsma kļuvusi zeltaina. Pasniedz nekavējoties.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2014. gada 25. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Mango ir pistācijas „radinieks”. Par mango dzimteni tiek uzskatīta Indija. Mango augļa centrā atrodas liels plākšņveida kauliņš, kas pēc formas atgādina pistāciju. Šī līdzība nav nejauša, jo gan mango, gan pistācija tiek pieskaitīta etiķkoka dzimtei

Pasākumi

Meksikāņu vakars

Meksikāņu vakars un tekila par puscenu
DJ Uģis...