Konservēšana

Sālīti gurķi ar tomātu sulu (8)

Gurķus ielie kburkās. Tomātu sulu uzvāra un atdzesē. Pievieno sāli, ķiploku, zaļumus un pārlej gurķus. Aizvāko un liek vēsā vietā.

Vāji sālīti gurķi (5)

Labāk izmantot nelielas burkas. Gurķus izlasa, nomazgā, pa vidu burkās liek garšvielas, pārlej ar sālījumu. Virspusē liek slogu. Pēc 2-3 dienām gurķi gatavi lietošanai.

Marinēti kolrābji

Kolrābjus notīra, nomazgā un sagriež nelielās daļās. Liek vājā etiķūdenī un vāra 5min. Kolrābjus liek caurdurī, atdzesē un liek burkās. Ūdeni ar cukuru un sāli uzvāra, atdzesē,

Marinēti sarkanie kāposti (1)

Kāpostus attīra, nomazgā, sadala daļās, kuras blanšē 2-3 minūtes vārošā ūdenī. Lai uzlabotu kāpostu krāsu, ūdenim pievieno sāli un citronskābi ( uz 1l ūdens - 10g sāls un 0,5g

Sālīti aromātiski gurķi (6)

3l burkā liek mārrutka saknes gab., ķiploka daiviņas, garšvielas. 1/2 burku piepilda ar nomazgātiem gurķiem, liek atkal garšvielu porciju, tad atkal gurķus. Virspusē liek garšvielas. Burku

Korejiešu kāposti (1)

Kāpostus un burkānus sarīvē, samaisa ar sīki sasmalcinātu ķiploku. Liek burkās, pārlej ar karstu marinādi un aizvāko. Pēc atdzesēšanas liek vēsā vietā. Marinādes pagatavošana -

Marinēti kāposti gruzīņu gaumē

Notīrītus kāpostus sarīvē, samaisa ar pusi no kopējā sāls daudzuma. Ar rokām viegli izrīvē, nospiež un liek burkā. Pārlej ar atdzesētu marinādi, burku pārklāj ar foliju un liek

Ātrie ''Provansas'' kāposti (6)

Kāpostus un burkānus sarīvē, pievieno daļās sagriestus ābolus un vīnogas. Visu samaisa, cieši liek traukā un pārlej ar mērci. Mērces pagatvaošana - ūdenī liek sāli, cukuru,

Skābēti kāposti armēņu gaumē (2)

Kāpostus attīra no ārējām lapām, mazgā tekošā ūdenī un sagriež 2-4 daļās. Ķiploku sadala daiviņās, iemērc uz 1.5 stundām siltā ūdenī, pēc tam notīra. Burkānus notīra un

Marinēti kāposti (5)

Kāpostus notīra, izgriež kāta daļu, sarīvē. Viegli izrīvē ar sāli un nospiež. Kāpostus pārliek burkā un pārlej ar atdzesētu marinādi. Marinādes pagatavošana - samaisa ūdeni

Ātri skābēti kāposti (2)

Kāpostus notīra, izgriež kāta daļu, sarīvē un liek burkā vai citā nerūsējošā traukā. Pārkaisa ar sarīvētiem burkāniem un sāli. Pārlej ar aukstu vārītu ūdeni tā, lai tas būtu
Ikri no ķirbja ar baklažāniem un tomātiem

Ikri no ķirbja ar baklažāniem un tomātiem (5)

Ķirbjus nomizojiet, atdaliet sēklas un sarīvējiet uz rīves. Baklažānus nomizojiet un vāriet vai cepiet, līdz tie kļūst mīksti. Tomātus sagrieziet aplīšos un apcepiet eļļā.
Translate

Šodien

2014. gada 31. jūlijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Dzērvenes satur lielu daudzumu benzīnskābes, kas ir lielisks konservants. Šī iemesla dēļ dzērvenes ir ieteicams izmantot dažādās mājas sagatavēs

Pasākumi

„Klusā pretošanās. Krievu piktoriālā fotogrāfija. 1900-1930”

1920.-30.g. krievu fotoavangards –Aleksandrs Rodčenko, Els Ļisickis, Boriss Ignatovičs u.c. – pārcietuši totalitārā režīma vajāšanas un represijas, kļuva par Krievijas un vispasaules...