Danas Dombrovskas gastronomiskās prioritātes

Stiliste – žurnālu „Santa”, „Pastaiga”, „Marta” un „Privātā dzīve” vāka, stila bilžu un reklāmu fotogrāfiju veidotāja Dana Dombrovska portālam Irlaiks.lv atklāj savas iecienītākās izklaides vietas un ar tā lasītājiem padalās ar īpašu, sevis iecienītu bezalkoholiskā kokteiļa recepti.
- Kādas ir Jūsu iecienītākās izklaides vietas?
- Es daudz labāk izklaidējos pie saviem draugiem viņu mājās. Neesmu nekāda lielā tusētāja. Mums ar dēliņu nav arī iecienītu vietu, kur abi izklaidējamies, daudz labprātāk pavadu laiku ar bērnu pie jūras, bet, ja nu tomēr kaut kur dodos, tad, piemēram, uz restorānu/klubu. Casablanca.
- Kādi ir jūsu iecienītākie restorāni, kur labi paēst?
- Noteikti Teātra Bārs un Gan Bei.
- Kā Jūs novērtētu šīs iestādes 10 ballu sistēmā?
- Teātra Bāram piešķiru 10 balles, kaut vai tā iemesla dēļ, ka to apmeklējot ir iespējams sēdēt ārā, svaigā gaisā, Rīgā šādu vietu ir maz. Gan Bei –man ļoti garšo suši, un tikai tā dēļ šai iestādei piešķiru 8 balles, jo ir ļoti lēna apkalpošana un pārējais ēdiens mani īpaši nesaista.
- Kādas ir Jūsu gastronomiskās prioritātes?
- Kā jau minēju – suši, tā ir mana prioritāte, kā arī esmu īstena zālēdāja, tāpēc man ļoti garšo dažādi garšīgi salātiņi.
- Kā ir ar alkoholiskajiem dzērieniem?
- Ar alkoholiskajiem dzērieniem ir tā, ka īpaši neorientējos tajos, tāpēc bieži sanāk tā, ka puiši izvēlas tos manā vietā! Labprāt baudu kokteilīšus no kokosriekstu ruma-liķiera Malibu, tādi saldi un atspirdzinoši kokteiļi, un, manuprāt, vislabāk tos pagatavo tieši Casablanca.
- Vai protat arī pati pagatavot mājas apstākļos kādu kokteilīti? Vai padalīsieties ar IrLaiks.lv lasītājiem?
- Pati mājās gatavoju bezalkoholisku kokteili ar arbūzu, kas man īpaši garšo! Tā pagatavošana ir ļoti vienkārša. Nepieciešams – sulīgs arbūzs, kuru sagriež mazos gabaliņos, ieliek to glāzē vai kokteiļu maisītājā – šeikerī, pievieno ledusaukstu atspirdzinošo dzērienu Sprite un sasmalcinātu ledu, to visu sakuļ kopā – garšo burvīgi!
- Vai atmiņā ir palicis kāds īpašs ēdiens vai dzēriens no ārzemju ceļojumiem?
- Īstenība, nav! Nesen biju Turcijā un tur baudīju pavisam vienkāršas un ļoti vienkāršas pupiņas un pankūciņas ar īstu medu.
- Vai tas nozīmē, ka Jums nav svarīgi ēdiena ekskluzivitāte un patīk paēst pavisam vienkārši, bez īpašām delikatesēm?
- Tā gan nē, vienkārši, kad biju jaunāka labprāt baudīju, piemēram, kartupeļus frī ar kečupu un dzēru coca-cola, bet tagad man gribas kaut ko īpašāku, ko mājās nevar pagatavot, vai nav laika tam, patīk baudīt ēdienu.
- Vai apmeklējot restorānu ir gadījies arī kāds pārpratums?
- Jā, ir! Manas nezināšanas dēļ biju pēc maltītes novietojusi dakšiņas tā, ka to atrašanās uz šķīvja simbolizēja, ka neesmu vēl paēdusi, ka šķīvi nedrīkst nest prom. Es visu laiku domāju un nevarēju saprast, kāpēc to nenes prom!
- Mājās arī sanāk gatavot?
- Pati – dēliņam putriņas! Jāsecina, ka neesmu no gatavotājām! Man ir vajadzīgs vīrietis, kas prot gatavot, uzskatu, ka tas ir tik jauki, ja viņš to prot! Vienmēr ar apbrīnu vēroju kā mans labākais draugs Pērs(Frizieris Pērs Bogomazovs : irlaiks.lv), kas prot fantastiski gatavot ar tādu vieglumu un kaifu darbojas virtuvē, tas ir apbrīnojami!
10.03.2009. plkst. 01:34
29.10.2007. plkst. 09:49
28.10.2007. plkst. 07:34
18.10.2007. plkst. 13:46
10.10.2007. plkst. 11:03