Karambolas deserts ar mango – apelsīnu mērci

Karambolas deserts ar mango – apelsīnu mērci

Šis deserts ir izskatīgs, veselīgs un viegli pagatavojams. Karambolu var ēst svaigu, jo pēc garšas un tekstūras tā līdzinās ābolam. Šajā receptē tā ir viegli pagatavota un bagātināta ar tropisku augļu mērcīti.
1.solis karambolas šķēles liek katliņā (3 šķēles 1 porcijai) pārlej ar apelsīnu sulu, samaisa un uz ātras uguns uzvāra.
2. solis turpina sautēt uz mazas uguns 10 minūtes, līdz karambola ir tik mīksta, ka to var nokniebt ar karotīti.
3. solis kamēr karambola gatavojas, ar blenderi sastrādā mango biezenī.
4. solis  kad karambola ir gandrīz gatava, tai pievieno cukuru vai sīrupu un maisa līdz izkūst. Noņem no uguns.
5. solis pievieno mango biezeni un kārtīgi samaisa. Ja pietrūkst salduma - pievieno vēl cukuru, ja sanācis pārāk salds – pievieno nedaudz laima vai apelsīnu sulas.
6. solis liek uz šķīvja karambolu (3 šķēles vienai porcijai), vienmērīgi pārklāj ar mērci un rotā ar granātābolu sēkliņām. Pāri pārslaka nedaudz kokosriekstu piena. Ja vēlas var papildus rotāt ar putukrējumu vai saldējumu.

Komentāri (3)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
arturs
izkataas gardi un veseliigi
17.07.2012. plkst. 22:37
Izskataas briiniskiigi!
10.08.2008. plkst. 10:19
izklausās labi! :)
05.02.2008. plkst. 20:19

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 06. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Taizemē un Dienvidķīnā ēdiens satur daudz garšvielu un speciju, tāpēc rīsus šajās zemēs parasti gatavo bez sāls, lai tie kontrastētu ar garšvielām bagātajiem ēdieniem

Pasākumi

Šis tas par Lieldienām

Kad cilvēki sāka ēst olas?

Ja cilvēki spiesti ilgāku laiku pavadīt džungļos vai uz neapdzīvotas salas, viņiem jāēd, kas pagadās. Droši vien arī senais cilvēks, nokļuvis līdzīgā...