Lasītāju receptes

vigato 2008-09-24

Ērkšķogu pīrāgs

Mīklai
250 g miltu,
2 ēdamk.cukura,
šķipsniņa sāls,
1 citrona rīvēta miziņa,
20 g rauga,
1/8 L silta piena,
1 ola
Glazūrai
4 ēdamk. rīvmaizes,
1 kg ērkšķogu
Sīrupam
150 g mīksta sviesta,
100 g cukura,
4 olas,
50 g miltu,
šķipsniņa sāls,
1/8 L salda krējuma

1/3 miltu izsijā bļodā , pa vidu veido bedrīti.Ap bedrīti izkaisa cukuru, sāli un citrona miziņu. Raugu izšķīdina siltā pienā , lej bedrītē un iejauc ieraugu .Ļauj tam uzrūgt apm. 30 min.
Ērkšķogas nomazgā un nosusina. Glazūrai sviestu puto ar cukuru , pakāpeniski pa vienai pievieno olas, putošanu nepārtraucot , beigās iejauc miltus, sāli un saldo krējumu.
Ieraugu iejauc ar atlikušajiem miltiem un olām un labi samīca. Ļauj uzrūgt siltā vietā apm. 15 min.
Cepešpannu labi ieziež ar sviestu. Uz tās izveltnē mīklu un ļauj uzrūgt vēl apm. 15 min. Uz mīklas uzkaisa rīvmaizi , liek ogas un visu pārlej ar glazūru. Cep sakarsētā cepeškrāsnī apm. 45 min.

LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Par spīti stereotipiem, saldais ēdiens maltītes sākumā nemaz nav tik kaitīgs. Kā uzskata daži dietologi, torte vai kūka var nospēlēt savdabīgu antiaperitīva lomu, nomierinot „vilka apetīti”. Viss ir atkarīgs no tā, cik izsalcis esat un cik sen esat pēdējo reizi ēdis. Ja ir izlaista kāda ēdienreize, uzsāciet maltīti ar dažiem šokolādes gabaliņiem, pāris konfektēm, tortes gabaliņa, dažām karotēm ievārījuma vai saldējuma. Tas paātrinās glikozes piesātināšanos asinīs, samazinās bada sajūtu un pasargās no pārēšanās

Pasākumi

Dīvām savs singls

Dziedātāja Amber (Aija Vītoliņa), kura ir viena no dziedošajām dīvām, kuras 29. maijā uzstāsies Dzintaru koncertzālē notiekošajā “LaFleur DĪVU NAKTĪ”, ir ierakstījusi speciālu...