Lasītāju receptes

vigato 2008-09-24

Ērkšķogu pīrāgs

Mīklai
250 g miltu,
2 ēdamk.cukura,
šķipsniņa sāls,
1 citrona rīvēta miziņa,
20 g rauga,
1/8 L silta piena,
1 ola
Glazūrai
4 ēdamk. rīvmaizes,
1 kg ērkšķogu
Sīrupam
150 g mīksta sviesta,
100 g cukura,
4 olas,
50 g miltu,
šķipsniņa sāls,
1/8 L salda krējuma

1/3 miltu izsijā bļodā , pa vidu veido bedrīti.Ap bedrīti izkaisa cukuru, sāli un citrona miziņu. Raugu izšķīdina siltā pienā , lej bedrītē un iejauc ieraugu .Ļauj tam uzrūgt apm. 30 min.
Ērkšķogas nomazgā un nosusina. Glazūrai sviestu puto ar cukuru , pakāpeniski pa vienai pievieno olas, putošanu nepārtraucot , beigās iejauc miltus, sāli un saldo krējumu.
Ieraugu iejauc ar atlikušajiem miltiem un olām un labi samīca. Ļauj uzrūgt siltā vietā apm. 15 min.
Cepešpannu labi ieziež ar sviestu. Uz tās izveltnē mīklu un ļauj uzrūgt vēl apm. 15 min. Uz mīklas uzkaisa rīvmaizi , liek ogas un visu pārlej ar glazūru. Cep sakarsētā cepeškrāsnī apm. 45 min.

LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kaperi, kas tiek lietoti pie ēdieniem, ir ērkšķainie. Tie pārstāv dārzeņu kultūru, kuru zieda ziedpumpuri un augļi satur olbaltumvielas, eļļu un vitamīnus. Tie ir izplatīti Eiropā, Ziemeļamerikā, Ziemeļāfrikā un Indijā

Pasākumi

„Latviešu modernists Niklāvs Strunke (1894–1966)”

2008.gada 15.augustā Adamson–Eric muzejā Tallinā tiks atklāta izstāde Latviešu modernists Niklāvs Strunke (1894–1966), kas tiek rīkota pēc Latvijas Republikas vēstniecības Igaunijā...