Lasītāju receptes

vigato 2008-09-23

Ķiršu pīrāgs ar drupačām

300 g sviesta,
500 g ķiršu,
225 g cukura,
500 g miltu,
1 paciņa cepamā pulvera,
1/2 tējk. rīvētu citrona miziņu,
šķipsniņa sāls,
1 tējk. malta kanēļa,
1 ola,
50 g notīrītu maltu mandeļu,
forma 26 cm diametrā


Sviestu izkausē uz lēnas uguns un nedaudz atdzesē.Ķiršus noskalo , nosusina, izņem kauliņus un pārkaisa ar 25 g cukura.
Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, atlikušo cukuru, citrona miziņu, sāli un kanēli. Pievieno izkausēto sviestu un olu, sajauc ar mikseri irdenu mīklu.
Formu ieziež ar ar taukvielām, liek tajā pusi mīklas, izlīdzina un labi piespiež. Uz mīklas uzkaisa mandeles , liek ķiršus , pa virsu sadrupina otru pusi mīklas.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī vidusdaļā apm. 40 min., līdz garoziņa zeltaini brūna.


LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pasaules rekords alkoholisko dzērienu lietošanā pieder Luksemburgai

Pasākumi

Erots 2010 zvaigzne - Adriana Russo - ungāru asais pipariņš

Kā nākamo pasākuma viešņu festivāls “Erots” atklāj blondo skaistuli ar kuplajām krūtīm Adrianu Russo no čardaša, vīnu un aso piparu zemes – saulainās Ungārijas.  Daiļā...