Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Angļu Ziemassvētku pīrāgs

Sastāvdaļas:
Mīklai:
300 g miltu
150 g kausētu cūkas tauku ( pusi var aizstāt ar margarīnu)
naža gals sodas
sāls
ūdens
2 olu dzeltenumi
Pildījumam:
250 g nieru tauku ( Latvijā varētu atvietot ar margarīnu "Eve")
250 g korinšu
500 g rozīņu
100 g sukādes
50 g maltu saldo mandeļu
2 āboli
½ apelsīna
½ citrona
1 tējkarote kanēļa
1 tējkarote krustnagliņu
naža gals muskatrieksta
½ glāzītes konjaka
naža gals sāls

Pagatavošana:

Nieru taukus labi saberž. Rozīnes nomazgā, nosusina un samaļ kopā ar taukiem gaļas mašīnā. Ļoti smakli sagriež ābolus. Sarīvē apelsīna un citrona miziņas. Izspiež no apelsīna un citrona sulu un samaisa to ar maltajām mandelēm, garšvielām un konjaku. Visu sajauc, liek traukā, pārsedz ar celogāna papīru un glabā vēsā vietā 4 nedēļas.

Stundu pirms cepšanas gatavo smilšu mīklu. Izsijā miltus, pieliek sodu un taukvielas un iejauc mīklu. Ja nepieciešams, pielej mazliet ūdens, lai mīkla būtu mīksta un labi izveltnētos. Noliek mīklu uz 1 stundu aukstumā. Tad izveltnē 2-3mm biezā kārtā. Veido pīrādziņus, cep vidēji karstā cepeškrāsnī 20-30 minūtes.

Smilšu mīklu pēc vēlēšanās var aizstātar kārtaino mīklu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mīkstais margarīns ir mazāk piesātināts ar taukiem un veselīgāks par dzīvnieku sviestu un cieto margarīnu

Pasākumi

Grupa Vaidava pabeidz sava pirmā albuma ierakstu!

Leģendārā latviešu astoņdesmito gadu pop roka grupa Vaidava tikko pabeigusi darbu pie sava pirmā studijas albuma, kuram dots nosaukums “Tu būsi vēl” un kura iznākšana plānota šī gada...