Lasītāju receptes

Šokolādes kūka

ieveenc 2009-01-13

Šokolādes kūka

Sastāvdaļas:
* 150 g sviesta
* 300 g tumšās šokolādes (2 tāfelītes)
* 150 g piena šokolādes
* 200 g saldais krējums
* 200 g kviešu miltu
* 1 tējk. cepamā pulvera
* 3 ēdamk. kakao pulvera
* 150 g cukura
* 4 olas

Pagatavošana:
* Katliņā izkausē sviestu un gabaliņos salauztu 1 tumšās šokolādes tāfelīti.
* bļodā samaisa kopā miltus, kakao un cepamo pulveri.
* Olas saputo ar cukuru.
* Olām ar cukuru klāt pievieno izkausēto šokolādi, miltu maisījumu un mazos (apm. 1 kvadrātcentimetru lielos) gabalos sadrupinātu tumšo šokolādi (es parasti to daru uz koka dēlīša ar nazi). Kārtīgi visu samaisa, lai nav miltu kunkuļi.
* mīklu ielej ietaukotā izjaucamajā kūkas formā.
* liek iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī aptuveni 180-200 grādos. Cep apmēram 30-45 min.

* Kad kūka gatava to nedaudz atdzesē.
* ūdens peldē izkausē piena šokolādi ar saldo krējumu, bet, lai nav pārāk šķidrs.
* Ar iegūto masu noglazē kūku.
* Ļauj kūkai atdzist un var likt galdā.

Šo kūku iemīļojuši visi mani draugi un ģimenes locekļi. Lūdz to pagatavot gandrīz uz katru ballīti :)

Labu apetīti un, lai izdodas :)

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sausās brokastis ir bagātas ar šķiedrvielām, vitamīniem un daudzām minerālvielām (dzelzi)

Pasākumi

Kristīnas Agileras (Christina Aguilera) Eiropas koncerti pārcelti uz nākošo gadu

Kristīnas Agileras 18.oktobrī Arēnā Rīga paredzētais koncerts, kā arī citi koncerti, kurus bija paredzēts organizēt Eiropā, pārcelti uz 2009.gadu....