Lasītāju receptes

vigato 2008-09-24

Aukstais vaniļas pudinš ar zemenēm

1/4 L piena,
2 ēdamk. kartupeļu cietes,
šķipsniņa sāls,
2 ēdamk. cukura,
1 olas dzeltenums,
400 g zemeņu,
200 g salda krējuma,
4 tējk. vaniļas cukura


5 ēdamk. piena iemaisa kartupeļu cieti un sakuļ kopā ar sāli, cukuru un dzeltenumu. Atlikušo pienu uzvāra un noņem no pavarda. Nepārtraukti maisot, karstajam pienam pievieno olu dzeltenumu , turpinot maisīt, masu uzvāra.
Pudiņu liek aukstā ūdenī ar ledus gabaliņiem, palaikam apmaisa, lai neveidotos plēve.
Zemenes noskalo , ļauj ūdenim notecēt, 8 ogas atliek malā. Atlikušajām ogām atdala kauslapas un sagriež ogas 4 daļās. Saldo kkrējumu ar vaniļas cukuru saputo stingrās putās. 1/3 putukrējuma liek ledusskapī, atlikušo daļu viegli iecilā atdzesētā pudiņā.
Pusi pudiņa liek dziļā traukā, pa virsu liek zemenes un pārsedz ar atlikušo pudiņu.
Rotā ar ogām un atlikušo putu krējumu.


LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Taizemē un Dienvidķīnā ēdiens satur daudz garšvielu un speciju, tāpēc rīsus šajās zemēs parasti gatavo bez sāls, lai tie kontrastētu ar garšvielām bagātajiem ēdieniem

Pasākumi

Gada vismīļākā un romantiskākā diena – Valentīndiena – ir klāt!

Visu Mīlētāju jeb Svētā Valentīndiena ir klāt. Tā ir diena, kad cilvēki viens otram teic mīļus vārdus, dāvina ziedus, dāvaniņas, apsveikuma kartiņas un cenšas būt bezgala mīļi....