Lasītāju receptes

moka 2008-07-14

Īrisu- kukurūzas nūjiņu saldā desa

1. 200 – 250 g (1 paka) kukurūzas nūjiņu
2. 800-1000 g īrisu
3. 250 g sviesta
4. 1 tējk. citronskābes

Sviestu ar īrisiem palielā katlā uz uguns maisot izkausē (Uzmanību! - Ja nemaisa, piedegs!), pievieno 1 tējkarotē vārīta ūdens izšķīdinātu citronskābi, labi izmaisa. Tad pakāpeniski iemaisa kukurūzu. Noņem no plīts un pa porcijai liek uz cepampapīra (pie tā nelīp) gabala, veidojot desas formu (dauzot ar koka karoti), rūpīgi ietin, izveido pēc iespējas apaļu formu, krustiski pārmet gumijas un liek ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs un atbrīvo no folijas. No dotā daudzuma iznāk 2 saldās desas (viltotā zaķa lielumā) vai 4 tievas un apaļas. Desa ir skaisti dzeltena, ar patīkamu skābumiņu. Krāsas dēļ ļoti piemērota Lieldienu galdam.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pirmo reizi kaltētus tomātus konservēt eļļā sāka Itālijas dienvidos, bet tagad tie ir sastopami praktiski jebkur pasaulē. Pirms konservēšanas tomātus sagriež, sāla un kaltē saulē, lai izžūtu viss mitrums, bet aromāts kļūtu daudz intensīvāks. Izkaltētajiem tomātiem pārlej augu eļļu ar specijām

Pasākumi

DJ KisMel klubā "Fontaine Palace"

Ieeja zēniem– 1 lvl, meitenēm bez maksas....