Lasītāju receptes

ligatt 2008-04-25

Garšīgā šokolādes kūka

Sastāvdaļas:
biskvīta mīkla
šokolādes mērce ar muskatriekstu
valrieksti - 10 g
vaniļas saldējums vai putukrējums - 30 g
Biskvītam: kakao - 90 g
kviešu milti - 140 g
soda - 18 g
olas - 7 gab.
šokolādes skaidiņas - 15 g
margarīns "Eve" - 150 g
cukurs - nepilna glāze
Pildījumam: salds krējums - 170 g
ruma esence - 2 ml
vārīta šokolāde
karamele
Vārītai šokolādei: šokolāde "karūna" - 65 g
salds krējums - 105 g
piens - pusglāze
piena šokolāde - 145 g
Karamelei: cukurs - 170 g
sviests - 35 g
salds krējums - 175 g
ūdens - 8 g
Sīrupam: ruma esence - 1 ml
cukurs - 25 g
ūdens - nepilna glāze
Šokolādes mērcei: sviests - 120 g
salds krējums - 60 g
piens - pusglāze
muskatrieksts - 1 g
piena šokolāde - 240 g

Pagatavošana:

Biskvīts.
Visus produktus samaisa kopā. Mīklu liek formā. Cep 190...200 grādos, 10 minūtes. Biskvītu atdzesē un sagriež 3 vienādās plāksnēs.

Karamele.
Ūdenī, nepārtraukti maisot izkausē cukuru, līdz iegūst viendabīgu, brūnganu masu. Nedrīkst būt cukura gabaliņi. Tad pieliek sviestu un labi samaisa kopā ar cukuru. Maisa kamēr iegūst viendabīgu masu. Tad pielej pusi saldo krējumu un maisa līdz viss sajaucās. Pielej atlikušo krējumu, labi samaisa un uzvāra. Tad kad pievienots saldais krējums un tas uzvārās, katls tūlīt jāņem nost no plīts.

Sīrups.
Ūdenī izkausē cukuru un uzvāra. Pieliek ruma esenci, samaisa. Atdzesē.

Šokolāde.
Šokolādi sasmalcina un liek katlā. Pielej pienu, saldo krējumu un vāra līdz iegūst viendabīgas konsistences masu.

Pildījums.
Visus produktus samaisa kopā. Maisa līdz iegūst saldā krējuma konsistences masu.

Šokolādes mērce.
Šokolādi sasmalcina un liek katlā. Pieliek sviestu, pienu, saldo krējumu. Karsē uz lēnas uguns līdz iegūst viendabīgu masu. Pieliek maltu muskatriekstu mērci uzvāra.

Pīrāgs.
Atdzesētu biskvītu sagriež 3 vienādās plāksnēs. Formā ieklāj pergamenta papīru un ieliek vienu biskvīta plāksni. Apsmērē ar sīrupu un uzklāj 400g pildījumu. Uzliek otru biskvīta plāksni, apsmērē ar sīrupu un uzklāj atlikušos 400g pildījumu. Virsū uzliek trešo biskvīta

Plāksni un uzsmērē atlikušo sīrupu. Pīrāgu saformē, liek ledusskapī un ļauj sastingt.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 24. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Želantīns pārdodas plātnēs un granulās. Viena lapu želantīna plātne parasti atbilst 2 gramiem želantīna granulu

Pasākumi

Krāsojam Lieldienu olas!

Raksturīgākā Lieldienu tradīcija latviešiem un arī citām tautām ir olu krāsošana. Pagāniskajā tradīcijā ola ir saules atgriešanās un auglības simbols, bet kristiešiem ola simbolizē...