Lasītāju receptes

ligatt 2008-04-25

Žāvētu augļu gardums

Sastāvdaļas:
karameļu-šokolādes mērce
"skudru pūznis"
pūdercukurs
fizālis 8 gb
Mīklai: margarīns "Eve" - 80 g
cukurs - 2 tējk.
olas - 1gb.
skābs krējums - 1/3 glāze
kviešu milti - 240 g
rozīnes - 50 g
žāvētas plūmes - 50 g
Pildījumam: kondensēts piens ar cukuru - 120 g
vārīts kondensēts piens - 120 g
sviests - puspaciņa
cepti, samalti valrieksti - 25 g
Karameļu-šokolādes mērcei: piens - pusglāze
kakao-neskvik pulveris - 50 g
karamele - 80 g
Karamelei: cukurs - 40 g
sviests - 10 g
salds krējums - 40 g
ūdens - 5 g

Pagatavošana:

Mīklas pagatavošana.
Margarīnu samaisa ar cukuru, pieliek olu, skābu krējumu un samaisa. Iesijā miltus un vēlreiz samaisa. Liek saldētavā un pasaldē ~2h mīklu sarīvē un panā pacep ~10min.
Visus pildījuma produktus samaisa kopā.
Sarīvētai mīklai pieliek rozīnes, kubiņos sagrieztas plūmes un samaisa.pieliek pildījumu un labi samaisa. Liek apaļā formā pa 100g. Liek saldētavā , lai sastingst.

Karamele.
Ūdenī, nepārtraukti maisot izkausē cukuru, līdz iegūst viendabīgu, brūnganu masu.
Nedrīkst būt cukura gabaliņi. Tad pieliek sviestu un labi samaisa kopā ar cukuru. Maisa kamēr iegūst viendabīgu masu. Tad pielej pusi saldo krējumu un maisa līdz viss sajaucās. Pielej atlikušo krējumu, labi samaisa un uzvāra. Tad kad pievienots saldais krējums un tas uzvārās, katls tūlīt jāņem nost no plīts.

Mērce.
Traukā liek visus produktus. Kārtīgi samaisa un un vāra, līdz iegūst viendabīgu masu.

Noformējums.
Vienā šķīvja pusē strīpiņās uzlej karameļu- šokolādes mērci. Kūkas gabaliņu liek šķīvja vidū, uzber pūdrcukuru. Rotā ar nomazgātu, nosusinātu fizāli.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 19. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Krizantēma, kas Ķīnā un Japānā tiek uzskatīta par svēto ziedu, ir ēdama. Abās valstīs no krizantēmu lapiņām gatavo lieliskus desertus: svaigas lapiņas iemērc sakultu olu un miltu maisījumā, izņem un apmērcē karstā eļļā. Japānā krizantēmas iedalījās ēdamajās un rūgtajās jeb ārstnieciskajās. Šajā augā ir daudz B grupas vitamīnu, askorbīnskābes, karotīnu, minerālsāļu, ogļhidrātu, kā arī liels daudzums olbaltumvielu, it sevišķi lapās

Pasākumi

Klajā nāk filmas “Sekss un lielpilsēta” dziesmu izlase

Mūzikas izdevniecības “Universal Music” apgādā Latvijā tikko iznācis pilnmetrāžas filmas “Sekss un lielpilsēta” skaņu celiņš, kurā iekļautas 15 kompozīcijas no populārā Holivudas kases grāvēja....