Lasītāju receptes

ligatt 2008-04-25

Vaniļas saldējums ar karameļu mērci un žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas:
3 bumbiņas vaniļas saldējuma
30gr karameļu mērces
žāvētas plūmes
žāvētas aprikozes
rozīnes
Karameļu mērcei (apmēram 5 porcijām): 115g karameles (55g cukura
15g sviesta, 55g saldā krējuma, ūdens)
40g saldā krējuma

Pagatavošana:

Vispirms gatavo karameli. Nelielā ūdens daudzumā kausē cukuru, līdz iegūst viendabīgu, brūnganu masu. Pieliek sviestu, samaisa, pakāpeniski lej klāt saldo krējumu un uzvāra. Karameli atdzesē un sajauc ar saldo krējumu.

Saldējuma traukā liek saldējuma bumbiņas, uzlej mērci un rotā ar žāvētiem augļiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Par spīti stereotipiem, saldais ēdiens maltītes sākumā nemaz nav tik kaitīgs. Kā uzskata daži dietologi, torte vai kūka var nospēlēt savdabīgu antiaperitīva lomu, nomierinot „vilka apetīti”. Viss ir atkarīgs no tā, cik izsalcis esat un cik sen esat pēdējo reizi ēdis. Ja ir izlaista kāda ēdienreize, uzsāciet maltīti ar dažiem šokolādes gabaliņiem, pāris konfektēm, tortes gabaliņa, dažām karotēm ievārījuma vai saldējuma. Tas paātrinās glikozes piesātināšanos asinīs, samazinās bada sajūtu un pasargās no pārēšanās

Pasākumi

Vilhelma Timma lasījumi un trīs jauno muzeja izdevumu prezentācija

VILHELMA TIMMA LASĪJUMI
2008.gada 17.jūlijā plkst. 15:00 Hēges zālē (Rīga, K.Valdemāra ielā 10a) Latvijas Nacionālais mākslas muzejs rīko semināru Vilhelma Timma lasījumi.


...