Lasītāju receptes
ligatt 2008-04-25
Vaniļas saldējums ar karameļu mērci un žāvētiem augļiem
Sastāvdaļas:
3 bumbiņas vaniļas saldējuma
30gr karameļu mērces
žāvētas plūmes
žāvētas aprikozes
rozīnes
Karameļu mērcei (apmēram 5 porcijām): 115g karameles (55g cukura
15g sviesta, 55g saldā krējuma, ūdens)
40g saldā krējuma
Pagatavošana:
Vispirms gatavo karameli. Nelielā ūdens daudzumā kausē cukuru, līdz iegūst viendabīgu, brūnganu masu. Pieliek sviestu, samaisa, pakāpeniski lej klāt saldo krējumu un uzvāra. Karameli atdzesē un sajauc ar saldo krējumu.
Saldējuma traukā liek saldējuma bumbiņas, uzlej mērci un rotā ar žāvētiem augļiem.