Lasītāju receptes

ligatt 2008-04-25

Vaniļas saldējums ar karameļu mērci un žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas:
3 bumbiņas vaniļas saldējuma
30gr karameļu mērces
žāvētas plūmes
žāvētas aprikozes
rozīnes
Karameļu mērcei (apmēram 5 porcijām): 115g karameles (55g cukura
15g sviesta, 55g saldā krējuma, ūdens)
40g saldā krējuma

Pagatavošana:

Vispirms gatavo karameli. Nelielā ūdens daudzumā kausē cukuru, līdz iegūst viendabīgu, brūnganu masu. Pieliek sviestu, samaisa, pakāpeniski lej klāt saldo krējumu un uzvāra. Karameli atdzesē un sajauc ar saldo krējumu.

Saldējuma traukā liek saldējuma bumbiņas, uzlej mērci un rotā ar žāvētiem augļiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 21. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Sarkanais vīns labi piederas pie „tumšās” gaļas (jēra gaļas, cūkgaļas, liellopu gaļas, medījuma, truša gaļas, pīles gaļas)

Pasākumi

„ŠONA DEJU STUDIJA” pieņem darbā jaunu profesionālu horeogrāfu no Amerikas Savienotajām Valstīm

No šī gada augusta, „ŠONA DEJU STUDIJAS” audzēkņiem, kā arī citiem dejot gribētājiem, būs iespēja apgūt deju horeogrāfiju un tehniku pie profesionāla deju pasniedzēja no Amerikas Savienotajām Valstīm....