Lasītāju receptes

ligatt 2008-04-25

Vaniļas saldējums ar karameļu mērci un žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas:
3 bumbiņas vaniļas saldējuma
30gr karameļu mērces
žāvētas plūmes
žāvētas aprikozes
rozīnes
Karameļu mērcei (apmēram 5 porcijām): 115g karameles (55g cukura
15g sviesta, 55g saldā krējuma, ūdens)
40g saldā krējuma

Pagatavošana:

Vispirms gatavo karameli. Nelielā ūdens daudzumā kausē cukuru, līdz iegūst viendabīgu, brūnganu masu. Pieliek sviestu, samaisa, pakāpeniski lej klāt saldo krējumu un uzvāra. Karameli atdzesē un sajauc ar saldo krējumu.

Saldējuma traukā liek saldējuma bumbiņas, uzlej mērci un rotā ar žāvētiem augļiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sīpoli savu specifisko smaku iegūst uzsūcot no augsnes sēru

Pasākumi

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm septembrī un oktobrī

9. jūnijā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm septembrī un oktobrī, kuru vidū arī trīs pirmizrādes, kā arī Jāņa Petera jubilejas koncerts un Jāņa Lūsēna...