Lasītāju receptes

ligatt 2008-04-25

Biezpiena kuka

Sastāvdaļas:
Biskvītam: soda - 50 g
kviešu milti - 50 g
cukurs - 80 g
olas - 2 gab.
kakao pulveris - 40 g
ūdens - 30 g
Pildījumam: ūdens - 200 g
rīvēts biezpiens - 200 g
putukrējums - 400g
žāvētas aprikozes - 130 g
Ogu masai: saldētas avenes - 700 g
cukurs - 120 g

Pagatavošana:

Biskvīts.
Traukā liek sodu, cukuru, olas, ūdeni, kakao un samaisa. Pieliek miltus un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Formā liek cepampapīru un ielej mīklu. Cep 190...200`c t`, 10min.

Pildījums.
Ūdeni, biezpienu, miltus samaisa kopā. Pieliek kubiņos sagrieztas aprikozes,putukrējumu un samaisa.

Ogu masa.
Saldētas avenes atlaidina 0....+6`c t` un liek blenderī. Pieliek cukuru un kuļ līdz iegūst viendabīgas konsistences masu.

Kūka.
Metāla formā ieklāj pārtikas plēvi un uz tās liek sagrieztu biskvītu.uzklāj pusi no pildījuma. Pa vidu liek biskvīta strēmeles (1*1cm) un uzliek atlikušo pildījumu. Virsū uzklāj atlikušo biskvītu. Liek saldētavā un sasaldē.

Pasniegšana.
Pīrāgu sagriež gabaliņos. Uzliek uz šķīvja gabaliņu . Šķīvja malā uzlej rīvētu aveņu mērci. Rotā ar piparmētru lapiņu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 23. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Viljama III valdīšanas laikā dārza strūklaka reiz tika izmantota kā milzīgs punša trauks – recepte sastāvēja no 2100 litriem brendija, 540 kg cukura, 25000 citronu, 75 litriem laima sulas un 2 kg muskatriekstu. Bārmenis airējās apkārt mazā laivā, piepildot viesu kausus ar punšu

Pasākumi

"Very Cool People" klubā Sunny Melody

Piektdien, 31. jūlijā, klubā Sunny Melody ar koncertu uzstāsies jazz-funk grupa "Very Cool People".

Ieeja: 5Ls (ar flaijeriem 4 Ls, tas ir pieejams VCP profilā draugiem.lv...