Lasītāju receptes

ligatt 2008-04-25

Biezpiena kuka

Sastāvdaļas:
Biskvītam: soda - 50 g
kviešu milti - 50 g
cukurs - 80 g
olas - 2 gab.
kakao pulveris - 40 g
ūdens - 30 g
Pildījumam: ūdens - 200 g
rīvēts biezpiens - 200 g
putukrējums - 400g
žāvētas aprikozes - 130 g
Ogu masai: saldētas avenes - 700 g
cukurs - 120 g

Pagatavošana:

Biskvīts.
Traukā liek sodu, cukuru, olas, ūdeni, kakao un samaisa. Pieliek miltus un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Formā liek cepampapīru un ielej mīklu. Cep 190...200`c t`, 10min.

Pildījums.
Ūdeni, biezpienu, miltus samaisa kopā. Pieliek kubiņos sagrieztas aprikozes,putukrējumu un samaisa.

Ogu masa.
Saldētas avenes atlaidina 0....+6`c t` un liek blenderī. Pieliek cukuru un kuļ līdz iegūst viendabīgas konsistences masu.

Kūka.
Metāla formā ieklāj pārtikas plēvi un uz tās liek sagrieztu biskvītu.uzklāj pusi no pildījuma. Pa vidu liek biskvīta strēmeles (1*1cm) un uzliek atlikušo pildījumu. Virsū uzklāj atlikušo biskvītu. Liek saldētavā un sasaldē.

Pasniegšana.
Pīrāgu sagriež gabaliņos. Uzliek uz šķīvja gabaliņu . Šķīvja malā uzlej rīvētu aveņu mērci. Rotā ar piparmētru lapiņu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 20. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Kaperi, kas tiek lietoti pie ēdieniem, ir ērkšķainie. Tie pārstāv dārzeņu kultūru, kuru zieda ziedpumpuri un augļi satur olbaltumvielas, eļļu un vitamīnus. Tie ir izplatīti Eiropā, Ziemeļamerikā, Ziemeļāfrikā un Indijā

Pasākumi

Valentīndienas ekspresis Rīga - Parīze atiet restorānā "Fīlings"

14. februārī plkst 20.00 muzikālajā restorānā "Fīlings" "atties" romantiskais ekspresis Rīga - Parīze. Vakara gaitā viesus izklaidēs dzīvā mūzika franču noskaņās,...