Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Melnais Džons

Sastāvdaļas:
2 olas
1 glāze cukura
2 ēdamkarotes kakao pulvera
1 glāze kefīra (var rūgušpienu, paniņas)
1/2 glāze upeņu vai melleņu ievārījuma (labāk, ja ierūdzis)
1 tējkarote (nostrīķētas) sodas

Pagatavošana: (laiks: 40 minūtes)

Olas sakuļ ar cukuru, kakao, kefīru, pievieno ievārījumu. Tad pievieno sodu, izmaisa un atstāj 5 minūtes, lai paburbuļo.

Pēc tam pieber 2 glāzes miltu. Iznāk bieza masa, kuru ar ielej kēksa formā aptuveni 2-3 cm biezumā.

Cep 250 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes (pirmās 15 min. cep augstākā temperatūrā, pēc tam to pazemina).

Gatavību pārbauda, iedurot ar sērkociņu - kēkss gatavs, kad mīkla nelīp pie sērkociņa.

No formas izņem tikai tad, kad kēkss atdzisis.

Pēc atdzišanas var griezt horizontāli uz pusēm un pildīt kā kūku.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Vārīti dārzeņi satur tādu pašu daudzumu A vitamīna kā svaigi

Pasākumi

Raimondam Paulam dzimšanas dienā – Zelta disks par Šomases un Moiseja albumu

Raimonds Pauls savā dzimšanas dienā saņēmis kārtējo tautas mīlestības apliecinājumu un atzinību savam talantam – svētku dienas rītā Mikrofona ieraksti sirsnīgā gaisotnē Latvijas...