Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Melnais Džons

Sastāvdaļas:
2 olas
1 glāze cukura
2 ēdamkarotes kakao pulvera
1 glāze kefīra (var rūgušpienu, paniņas)
1/2 glāze upeņu vai melleņu ievārījuma (labāk, ja ierūdzis)
1 tējkarote (nostrīķētas) sodas

Pagatavošana: (laiks: 40 minūtes)

Olas sakuļ ar cukuru, kakao, kefīru, pievieno ievārījumu. Tad pievieno sodu, izmaisa un atstāj 5 minūtes, lai paburbuļo.

Pēc tam pieber 2 glāzes miltu. Iznāk bieza masa, kuru ar ielej kēksa formā aptuveni 2-3 cm biezumā.

Cep 250 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes (pirmās 15 min. cep augstākā temperatūrā, pēc tam to pazemina).

Gatavību pārbauda, iedurot ar sērkociņu - kēkss gatavs, kad mīkla nelīp pie sērkociņa.

No formas izņem tikai tad, kad kēkss atdzisis.

Pēc atdzišanas var griezt horizontāli uz pusēm un pildīt kā kūku.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 06. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mango ir pistācijas „radinieks”. Par mango dzimteni tiek uzskatīta Indija. Mango augļa centrā atrodas liels plākšņveida kauliņš, kas pēc formas atgādina pistāciju. Šī līdzība nav nejauša, jo gan mango, gan pistācija tiek pieskaitīta etiķkoka dzimtei

Pasākumi

THE HAPPY ENDINGS (Austrālija – rock/ alternative/ pop) klubā "Depo"



THE HAPPY ENDINGS
(Austrālija – rock/ alternative/ pop)

4 pieredzējušu mūziķu izveidota grupa. 2008. gadā izdotā albuma sakarā viņiem
prognozē daudzsološu nākotni. Viņu...