Angļu kēkss

Angļu kēkss

Kēkss lieliski papildina pēcpusdienas tēju vai punšu, jo ir sulīgs un vienlaikus bagāts ar garšvielām. Britu kulināri to bieži cep speciāli tējas galdam. Ietītu pārtikas folijā, kēksu var uzglabāt ilgāku laiku.

Saputo sviestu, pievieno cukuru, sāli, citronu miziņu un olas un visu sakuļ krēmveida masā. Tad iestrādā ar cepamo pulveri sajauktus miltus un rumu. Beigās mīklā iemīca sakapātas citronu un apelsīnu sukādes, rupji sakapātus ķiršus, rozīnes un mandeles. Mīklu pilda ietaukotā taisnstūra veidnē (garums - 30 cm) un nolīdzina virsmu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 175oC temperatūrā 70-80 minūtes. Gatavo kūku atdzesē uz kūku režģa un pārkaisa ar pūderkrēmu.

Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
SANS DUA
keeksuaalaas izvirtiibas mmmmmm!
30.12.2009. plkst. 22:42
Keeksi ir supergarshiigi!
10.08.2008. plkst. 10:18
Ja nav sulīgs, tad man galīgi tāds negaršo !
04.07.2008. plkst. 09:25
klasiskās vērtības :))
28.04.2008. plkst. 12:02

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 16. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Baltais vīns iederas pie „baltās” gaļas (vistas, tītara, zivs, delikatesēm no jūras veltēm, piena sivēnam)

Pasākumi

„SKĀposta” afterparty "Dirty Deal Cafe"



Ceturtdien, 16. jūlijā „Dirty deal cafe” rīko
„SKĀposta” afterparty, kurā  spēlēs dīdžeji Max Voitech un Pipars. Pasākuma sākums 21:00 un ieeja ir bez maksas.



...