Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-09-28

Īrisu- kukurūzas nūjiņu desa

Sastāvdaļas:
200 – 250 g (1 paka) kukurūzas nūjiņu
800... g īrisu
250 g sviesta
1 tējk. citronskābes

Pagatavošana: (laiks: 60 minūtes)

Sviestu ar īrisiem palielā katlā uz uguns maisot izkausē (Uzmanību! - Ja nemaisa, piedegs!), pievieno 1 tējkarotē vārīta ūdens izšķīdinātu citronskābi, labi izmaisa. Tad pakāpeniski iemaisa kukurūzu. Noņem no plīts un pa porcijai liek uz cepampapīra (pie tā nelīp) gabala, veidojot desas formu (dauzot ar koka karoti), rūpīgi ietin, izveido pēc iespējas apaļu formu, krustiski pārmet gumijas un liek ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs un atbrīvo no folijas. No dotā daudzuma iznāk 2 saldās desas (viltotā zaķa lielumā) vai 4 tievas un apaļas. Desa ir skaisti dzeltena, ar patīkamu skābumiņu. Krāsas dēļ ļoti piemērota Lieldienu galdam.



Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 06. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja buljonam pievieno nedaudz nomazgātas sīpolu plēksnītes, tas iegūs zeltītu nokrāsu

Pasākumi

Psihodēliskās mūzikas koncerts

14. augustā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja pilotprojekta kim? un
nepieradinātās mūzikas festivāla „Skaņu mežs” oganizētajā koncertā
Spīķeros, Maskavas ielā 12/1. uzstāsies...