Mīklas

Sviesta mīkla pīrādziņiem (2)

Miltus izsijā uz mīklas dēļa, ar nazi iekapā sviestu, padziļinājumā ielej krējumu, olas dzeltenuma, sāls, no citrona izpiestas sulas (1 tējk.) un cepamā pulvera maisījumu, sastrādā

Smilšu mīkla (4)

Miltus izsijā uz mīklas dēļa, tajos iekapā vai saplucina taukvielas, iemaisa smalko cukuru (neder rupjais, kristāliskais cukurs). Miltu, sviesta un cukura kaudzītē izveido padziļinājumu,

Plaucētā mīkla

Ūdeni uzvāra, pievineno taukvielas, sāli un pieber uzreiz visus izsijātos miltus. Masu strauji maisa, karsējot uz samazinātas liesmas. Kad mīkla savēlusies kamolā  un atdalījusies no

Kārtainā sviesta mīkla

Sviestu samaisa ar 3 ēdamkarotēm miltu, izveido plakanu taisnstūri un atdzesē.Izsijātos miltos iemaisa ūdeni, pieliek sāli olas dzeltenumu, citronskābi vai degvīnu, sastrādā viendabīgu

Olu-biskvīta mīkla (4)

Mīklas pagatavošana -  olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumiem pieber smalku cukuru, saputo, pierīvē citrona miziņu vai pieliek vaniļu. Atsevišķi saputo olu baltumus.

Rauga mīkla (10)

Raugu atšķaida ar tējkaroti silta ūdens vai piena, pieliek tējkaroti cukura, izmaisa un noliek siltumā, lai raugs "atdzīvotos". Miltus izsijā. Pienu uzsilda līdz 30oC, pusi miltu
Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Japānā ir tradīcija, ka suši, ko speciāli Tev pagatavojušas pavāra siltās rokas, ir jāēd ar rokām. Turklāt, tas ir kā uzslava un cieņa pavāram, it īpaši, ja suši Jūsu acu priekšā ir pagatavojis ēstuves saimnieks. Šī tradīcija saucas angliski „skinship” – kontakts caur ādu

Pasākumi

Izstāde par Baigo gadu Latvijas vēsturē apskatāma Cēsu pilsētas domē

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs piedāvā ceļojošo izstādi „Baigais gads”. Izstāde sniedz vispārēju priekšstatu par tajā laikā piedzīvoto, atspoguļo visu Baigā gada notikumu gaitu:...