Lasītāju receptes

penelope 2008-08-16

Plātsmaize ar mellenēm un drumstalām

Es īstenībā nekad neizmantoju receptēs dotās devas, visu gatavoju "uz aci" un pēc izjūtām.
Rauga mīkla
1 kg miltu, 200 – 250 g margarīna, paciņa rauga, 1/2 litra piena, 200 g skābā krējuma, cukurs, sāls pēc garšas.
Uzsilda pienu. Miltus izsijā, pievieno izkausētu margarīnu, sāli, cukuru, lielāko daļu no piena un krējumu. Atlikušajā daļā piena izšķīdina raugu ar tējkaroti cukura. Visu labi samīca,miltus pievieno tik daudz līdz mīlka nelīp pie pirkstiem. Pārsedz ar dvielīti un liek siltā vietā uzrūgt.

Pa to laiku sagatavo drumstalas:
300 g miltu, 200 g cukura, 200 g margarīna.
Samīca visu kopā un ievieto uz kādu laiku ledusskapī. Drumstalas veido, mīklu sadrupinot vai sarīvējot uz rupjās rīves.

Sagatavo mellenes:
apmēram puslitru mellenes un 2-3 ēdamkarotes cukura saspaida putriņā.

Uz rauga pamatnes uzklāj mellenes un drumstalu mīklu. Plātsmaizi parasti cep 180 – 200 °C temperatūrā apmēram 40 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no tā, kāda ir krāsns un plātsmaizes biezums. Un bez vajadzības durtiņas nevirina, lai pamatne var kārtīgi izcepties un nepaliek vidū mitra.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja buljonam pievieno nedaudz nomazgātas sīpolu plēksnītes, tas iegūs zeltītu nokrāsu

Pasākumi

11. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls notiks MĪLAS GALAKTIKĀ

Jelgavas Pilsētas Dome un pašvaldības aģentūra „Kultūra” jau vienpadsmito reizi organizē Starptautisko Ledus skulptūru festivālu, kas notiks 2009. gada 9. – 15. februārim.
Līdz 14....