3 gardi rolbiskvīti

3 gardi rolbiskvīti

Rolbiskvīts ar greipfrūtiem uz zemenēm
Mīklai: 5 olu baltumi, šķipsniņa sāls, 75g cukura, vanilīns, 5 olu dzeltenumi, 50g miltu, 50 kartupeļu cietes. Pildījumam un rotāšanai: 3 ēd.k. želatīna, 2 greipfrūti, 2 olu dzeltenumi, 100g cukura, 30g aprikožu kauliņu liķiera, 250g zemeņu, 2 olu baltumi, šķipsniņa sāls, 250ml salda krējuma, pūdercukurs.

Olu baltumus saputo ar sāli, pamazām pievieno cukuru un vanilīnu, pieliek sakultus olu dzeltenumus un ar kartupeļu cieti sajauktus miltus, Plāti izklāj ar pergamenta papīru, izveido maliņas, uzlej mīklu. Cep vidēji karstā cepeškrāsnī apmēram 12 minūtes. Drānai uzkaisa cukuru, izgāž biskvītu un noņem papīru. Biskvītu kopā ar drānu satin un atdzesē.

Vienam greipfrūtam norīvē miziņu, no abiem izspiež sulu. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, greipfrūtu sulu, rīvētu miziņu un liķieri. Pievieno izšķīdinātu želatīnu un noliek ledusskapī. Nomazgā un nosusina zemenes. Sešas ogas atliek rotāšanai. Saputo olu baltumus ar sāli. Kad krēms sāk biezēt, pievieno saputotu krējumu un olu baltumus. Attin biskvītu un pārziež ar krēmu. Uz krēma sakārto zemeņu gabaliņus. Satin, pārkaisa ar pūdercukuru, rotā ar saputotu krējumu un zemeņu pusītēm.

Rolbiskvīts ar mellenēm
100g kokosriekstu skaidiņu, 4 olas, 180g cukura, šķipsniņa sāls, 40g miltu, 20g kartupeļu cietes, 400g melleņu, 3 ēd.k. želatīna, 2 tējk. citronu sulas, 600ml salda krējuma.

Kokosriekstu skaidiņas apgrauzdē un 2 ēd.k. atliek rotāšanai. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno 2 ēd.k. ūdens, 100g cukura un saputo. Pievieno saputotus olu baltumus, miltus, kartupeļu cieti un kokosriekstu skaidiņas. Plāti izklāj ar pergamenta papīru, uzziež mīklu un vidēji karstā cepeškrāsnī cep apmēram 20-30 minūtes. Tīru drānas gabalu pārkaisa ar 20g cukura, no pannas izgāž biskvītu, noņem papīru un kopā ar drānu satin.

Nomazgā ogas, uzbriedina želatīnu. Mellenes mikserī sasmalcina, pievieno 50g cukura, citrona sulu un izšķīdinātu želatīnu. Saputo 250ml krējuma un iecilā melleņu masā. Krēmu atdzesē. Kad krēms sāk stingt, iztin biskvītu no drānas, pārziež ar krēmu un atkal satin. Uz 30 minūtēm noliek vēsā vietā. Atlikušo krējumu saputo ar cukuru. Rolbiskvītu vispirms pārziež ar putukrējumu, tad grezno ar mellenēm, pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

Rolbiskvīts ar ruma krēmu
Mīklai: 4 olas, 120g cukura, vanilīns, šķipsniņa sāls, 80g miltu, 40g kartupeļu cietes. Pildījumam: 2 ēd.k. želatīna, 2 olas, 30g cukura, 2 ēd.k. ruma, 100g auksta sviesta, 600ml saldā krējuma, 175g rumā izmērcētu rozīņu, vanilīns, 1 tējk. kafijas pulvera.

Pagatavo biskvīta mīklu, liek uz plāts, kas izklāta ar pergamenta papīru, un cep vidēji karstā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes. Tīru drānu pārkaisa ar cukuru, no plāts izgāž biskvītu, noņem papīru, saspiež maliņas, kopā ar drānu satin un atdzesē. Uzbriedina želatīnu. Ūdens peldē saputo olas ar cukuru un rumu. Pievieno izkausētu želatīnu un sīkos gabaliņos sagrieztu sviestu. Noliek ledusskapī. Kad masa sāk biezēt, tai pievieno 125ml saputota krējuma un 125g rumā izmērcētu un nosusinātu rozīņu. Biskvītu attin, pārziež ar krēmu un atkal satin. Atlikušo krējumu saputo, pievienojot vanilīnu, pārziež rolbiskvītam. Pārkaisa 50g rozīņu un tējkaroti kafijas pulvera.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 28. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt taukaino zivju šķirnes

Pasākumi

29.aprīlī sāksies biļešu tirdzniecība uz Sīla koncertu Rīgā

29.aprīlī visās „Biļešu Servisa” tirdzniecības vietās sāksies biļešu tirdzniecība uz britu dziedātāja un komponista Sīla (Seal) koncertu, kas notiks 29.jūnijā multifunkcionālajā...