Lasītāju receptes

vigato 2008-09-23

Aukstā zemeņu torte

500 g zemeņu,
300 g cepumu Selga,
3 ēdamk. cukura,
1 gl. saldā baltvīna,
1 gl. apelsīnu sulas,
1 gl. zemeņu liķiera,
3 ēdamk. saldā krējuma,
1 gl. mandeļu skaidiņu rotāšanai


Zemenes nomazgā , sagriež , pārkaisa ar cukuru.Liķieri , vīnu un apelsīnu sulu sajauc un pārlej zemenēm. Noliek ledusskapī uz 1- 2 stundām.
Zemenes izņem no šķidruma, notecina.Cepumus sadala 3 daļās. 1/3 no cepumiem iemērc no zemenēm notecinātajā šķidrumā un kārto uz paplātes citu citam blakus, veidojot tortes apakšējo kārtu. Pāri liek zemenes.
Tāpat liek nākamo cepumu un zemeņu kārtu.Nobeidz ar cepumiem.
Torti liek ledusskapī , lai šķidrums ievelkas apm. 3 st. Pirms pasniegšanas rotā ar putukrējumu , zemenēm un mandeļu skaidiņām.

LAI IZDODAS !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sinepes stimulē gremošanu. Tās ieteicams pievienot taukainai gaļai, gaļas pildījumiem, zivij, kā arī salātu mērcēm

Pasākumi

Gulbenes Pilsētas svētki 2009

24.jūlijā
11.00 Gulbenes novada Jauniešu diena 2009 „Sports ir zvērs!” Gulbenes pilsētas stadionā.
 
PILSĒTAS NAKTS
21:00 Kultūras centra iekšpagalmā DISKOTĒKA un KONCERTS...