Torte ar aveņu krēmu

Torte ar aveņu krēmu

Lai pagatavotu mīklu, olu dzeltenumus atdaliet no baltumiem. Dzeltenumus sakuliet ar daļu cukura. Atsevišķi sakuliet olu baltumus un sajauciet ar atlikušo cukuru. Sakultus olu dzeltenumus sajauciet ar 1/3 daļu baltumu, pievienojiet izsijātus miltus un kakao un samaisiet. Pievienojiet atlikušos olu baltumus un kārtīgi sajauciet. Tortes formu izklājiet ar cepamo papīru, ieziediet ar sviestu un lejiet 0,5 cm biezu kārtu mīklas. Cepiet 230 oC 10 min. Izcepiet 5 biskvītus.

Lai pagatavotu pildījumu, cukuru un 1/3 daļu krējuma uzvāriet uz vājas uguns. Maisot vāriet 10 min un atdzesējiet. Atlikušo sviestu sakuliet un pievienojiet atdzisušo masu. Pievienojiet ievārījumu un konjaku un samaisiet. Biskvītus ieziediet ar krēmu un lieciet vienu uz otra. Ieziediet arī tortes malas. Malas apberiet ar riekstiem un virsu aplejiet ar šokolādes glazūru. Pasniedziet.

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
??
Bet kur tad liek atlikušo 2/3 saldo krējumu?? Nesaprotami..
30.01.2010. plkst. 17:37
Biskvītu tortes vienmēr labās , un vēl aveņu krēms !
18.12.2007. plkst. 13:52

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 07. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja uzturā lietosiet pārāk daudz sparģeļus, urīns kļūs spilgti dzeltens

Pasākumi

Ella kļūst populāra Skandināvijā

Ellas hiti iekļauti divās jaunās zviedru izlasēs “Tuning Hitz 2009” un “Everybody Dance Now 4”....