Lasītāju receptes

d_kundze 2007-11-01

Meerciite chipshiem un citiem gardumiem

400 g upeņu biezsulas,

300 g ābolu biezeņa,

150 g cidoniju biezeņa,

80 g cukura,

ķiploki,

sāls, garšvielas (pipari u. c.) pēc garšas.

Konsistences ziņā mērce līdzīga kečupam. Sagatavo upeņu biezsulu, ābolu un cidoniju biezeņus. Ķip­lokus izspiež caur spiedi. Ja vēlas, tos var aizstāt ar sīpoliem, tad mērce būs maigāka. Ieteicami saldskābi āboli. Ja izmanto saldāku šķirņu ābolus, tad skābina ar cidoniju biezeni. Visas sastāvdaļas sajauc, uzvāra, pievieno garšvielas, liek sterilās burciņās un aizvāko. Garšo pie gaļas ēdieniem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mīnus 40 grādu temperatūrā pēc Celsija cilvēks zaudē aptuveni 14,4 kalorijas stundā elpojot

Pasākumi

“Nothing Special” piedāvā savu pirmo videoklipu!

Latvijas pingvīnu grupa “Nothing Special” nupat pabeigusi darbu pie sava pirmā videoklipa, kas tapis dziesmai “Taupi” ar Raiņa vārdiem. Klipā kopā ar grupas dalībniekiem redzams gan...