Lasītāju receptes

ladysany 2007-09-25

Gaisīgā vaniļas mērcīte...

Sastāvdaļas:
2 l trekna piena,
8 olas,
8 ēdamkarotes ar kaudzi cukura,
2 paciņas vaniļas cukura

Pagatavošana:

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno 1 paciņu vaniļas cukura, parasto cukuru un puto līdz krēmveida masas konsistencei. Baltumiem pievieno 1 paciņu vaniļas cukurua un saputo stingrās putās. Pienu uzvāra, noņem no uguns un uzmanīgi iemaisa saputotos olu dzeltenumus. Tad liek uz ļoti mazas liesmiņas un karsē nepārtraukti maisot līdz mērce sabiezē. Tad enerģiski kuļot pievieno saputotos olu baltumus. Salej pa saldējuma trauciņiem un liek dzesēties. Ja mērci pasniedz ar uzpūteņiem, krēmiem vai biezajiem ķīseļiem, tad pirms pārliešanas tā labi jāizmaisa, jo pievienotais olu baltums, atdziestot rada virspusē gaisīgu kārtiņu...


PS: Lai labi garšo!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 20. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Japānā ir tradīcija, ka suši, ko speciāli Tev pagatavojušas pavāra siltās rokas, ir jāēd ar rokām. Turklāt, tas ir kā uzslava un cieņa pavāram, it īpaši, ja suši Jūsu acu priekšā ir pagatavojis ēstuves saimnieks. Šī tradīcija saucas angliski „skinship” – kontakts caur ādu

Pasākumi

Iļģuciema sieviešu cietuma KIAP ‘Mirjama’ tēlotājmākslas studijas audzēkņu darbu izstāde “PIESKĀRIENS BRĪVĪBAI”

Brīvība. Katra paaudze šī vārda semantiku piepildījusi ar savu saturu. Kara un spaidu apstākļos ir citāda izpratne par brīvību, miera un labklājības apstākļos citāda. Bet neviena...