Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Ogu mērce

Sastāvdaļas:
1. Saldētas zemenes, ķirši, upenes, meža ogas (daudzumu pats var izvēlēties, kas vairāk garšo). 2 cilvēkiem pieteik ar 1 paciņu ogu, t.i. aptuveni 500 g;
2. 1 - 2 ēk. k. cukurs;
3. Vaniļas cukurs;
4. Kanēlis;
5. ½ apelsīna;
6. 1-2 tējkarotes kartupeļu cietes

Pagatavošana: (laiks: 10 minūtes)

1. Saldētās ogas ieber katliņā un novieto to uz uguns (saldētās ogas var gan atkausēt, gan arī izmantot neatkausētas);

2. Pārlej pāri siltu ūdeni (tā, lai pilnībā nepārklāj ogas);

3. Vāra uz vidējas liesmas kādas 5 minūtes;

4. Kad parādās pirmie ūdens burbulīši, pievieno cukuru apt. 1-2 ēd.k. (var arī izmantot cukura aizstājēju - 3 gab.), pievieno vaniļas cukuru (visu pievieno pēc garšas) un vāra vēl kādas 5 minūtes;

5. Kad jau gaisā izplatās salda ogu smarža un ogas ir mīkstas, bet ne izšķīdušas, pievieno sulu no ½ apelsīna, kanēli un izšķīdinātu 1 - 2 tējkarotes kartupeļu cietes.

6. Vēl pavāra kādas 1-2 minūtes, līdz mērce sabiezē.

7. Pasniedz ar (a) saldējumu (sanāks saldējums ar karsto ogu mērci); (b) biezpiena sacepumu utt.

Nākamājā rītā var izmantot ievārījuma vietā, pasniedzot to kopā ar auzu pārslu biezputru. ;)

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Medus ir vienīgais ēdiens, kas laika gaitā nebojājas. Medu, kas tika atrasts Ēģiptes faraonu kapenēs, pagaršoja arheologi, un atzina par ēdamu

Pasākumi

FONTAINE FESTIVAL LIEPĀJĀ

FONTAINE FESTIVAL

„Flashlight” fināls

Habemus

The Hobos

Mavourneen(rock – Dānija)

Frank Zappa Project

Kuchenbeat

+ Prison Bar striptease, Ap Art filmu telts un daudz kas...