Saldās mērces

Saldās mērces

Svētki, īpaši Ziemassvētki un Jaunais gads, ir tas laiks, kad baudot garās brīvdienas, mēs cenšamies iepriecināt savus mīļos ar kādu gardu un neikdienišķu ēdienu. Īpaši iecienīti svētku laikā ir dažādi deserti. Piedāvājam pagatavot kādu no šīm saldajām mērcēm, kuras noteikti padarīs Jūsu gatavoto saldo ēdienu gardāku un krāšņāku.
Izmēģini kādu no šīm mērcēm ar augļu salātiem vai saldējumu!

Vaniļas mērce

Nepieciešamās sastāvdaļas

100 g piens, ½ olas dzeltenums, 15 g cukurs, vanilīns

Pagatavošana

Olas dzeltenumu ar cukuru un vanilīnu saputo. Tad pamazām, nepārtraukti maisot, pievieno uzvārītu pienu. Pēc tam trauku ar mērci liek karsta ūdens peldē un karsē, nepārtraukti maisot, līdz mērce nedaudz sabiezē.

Šokolādes mērce

Untitled 2.jpg - 51.7 KBNepieciešamās sastāvdaļas

75 g piens, 20 g cukurs, 5 g kakao pulveris, ¼ olas dzeltenums, 2 g kviešu milti

Pagatavošana

Olas dzeltenumu ar cukuru saputo, pievieno kakao, pēc tam miltus un, nepārtraukti mainot, pielej uzvārītu pienu. Pēc tam trauku ar mērci liek karsta ūdens peldē un maisot karsē, kamēr mērce nedaudz sabiezē.

Ābolu sulas mērce

Nepieciešamās sastāvdaļas

85 g ābolu sula, 20 g rums, 25 g cukurs, 3 g kartupeļu ciete

Pagatavošana

Ābolu sulu, cukuru un rumu uzvāra, pievieno ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti, uzvāra.

Dzērveņu mērce

Untitled 6.jpg - 55.13 KBNepieciešamās sastāvdaļas

100 g ūdens, 25 g dzērvenes, 15 g cukurs, 3 g kartupeļu ciete

Pagatavošana

Dzērvenes pārlasa, noskalo sašķaida, izspiež sulu. Čagām pārlej ūdeni, uzvāra un izkāš. Šķidrumam pieliek cukuru, ūdenī atšķaidītu cieti un uzvāra, pēc tam pielej dzērveņu sulu. Tāpat gatavo jāņogu, upeņu, zemeņu u.c. ogu mērces.

Ogu sīrups

Nepieciešamās sastāvdaļas

1 kg upenes, 1 l ūdens, 40 g citronskābe

Pagatavošana

Ogas sašķaida, ūdeni uzvara kopā ar citronskābi un atdzesētu pārlej ogām. Atstāj 24 stundas ievilkties, pēc tam caur divkārt salocītu marli izspiež sulu. Cik daudz ir sulas, tik daudz jāpielej cukura (mēra glāzēs). Ar koka karoti lēni maisa, līdz cukurs izšķīst. Izmanto mērču vietā, pasniedzot krēmus un saldējumu vai ķīseļa un dažādu atspirdzinošu dzērienu pagatavošanai. Tāpat var pagatavot aveņu, zemeņu, ķiršu u.c. ogu sīrupu.

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
dana
super, ņammmmmm
21.02.2009. plkst. 20:52
ilva
vnk garsigi un neatkartojami..
18.02.2009. plkst. 15:51

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mango ir pistācijas „radinieks”. Par mango dzimteni tiek uzskatīta Indija. Mango augļa centrā atrodas liels plākšņveida kauliņš, kas pēc formas atgādina pistāciju. Šī līdzība nav nejauša, jo gan mango, gan pistācija tiek pieskaitīta etiķkoka dzimtei

Pasākumi

DIVAS JAUNAS BRITU GRUPAS PAPILDINA POSITIVUS FESTIVĀLA PROGRAMMU

Apstiprināta jaunu mākslinieku piedalīšanās lielākajā mūzikas un mākslas festivālā Baltijā POSITIVUS FESTIVAL, kas 17.-18.jūlijā notiks Salacgrīvā. Tās ir divas  daudzsološas...