Lasītāju receptes

saulux3 2008-07-09

Alus sēņu mērce.

Sastāvdaļas:
2 lieli sīpoli
2 karotes svaiga sviesta
pēc vajadzības smalkie milti
0,5 l liellopa vai cita buljona
podiņš salda krējuma
sāls, malti pipari
svaigas baravikas vai citas sēnes
šķipsniņa safrāna
200 g kaltētas rupjmaizes
0,5 l gaišā alus 2 olu dzeltenumi

Pagatavošana:

Smalki sagrieztus sīpolus apcepam kopā ar miltiem līdz zeltainumam. Pievienojam stipru buljonu, pieliekam sāli, piparus, pievienojam svaigās sēnes, safrānu un beigās iebiezinām ar Pilzenes alū samērcētām maizes garozām. Labi savārītu mērci izkāšam cauri smalkam sietam un padarām maigāku ar saldajā krējumā iekultiem olu dzeltenumiem. Mērci pasniedzam galvenokārt pie visa veida vārītām zivīm.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Stipri etiķaini ēdieni samazina mēles jūtīgumu un spēju atšķirt skābu, rūgtu, sālītu un saldu garšu

Pasākumi

Doremi.lv pasniedz balvas. Triumfē Prāta Vētra

Lielākais latviešu mūzikas MP3 lejupielāžu portāls Doremi.lv apbalvojis triju vispieprasītāko dziesmu izpildītājus 2008. gadā – grupas Prāta Vētra un Linga, kā arī Lauri un Rūtu...