Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Vistas-sīpolu mērce

Sastāvdaļas:

Vistas fileja
Garšvielu maisījus vistas gaļai
Sīpoli (~tikpat cik gaļa)
Milti (1-2 tējkarote)
Krējums (ēdamkarote)
Tomātu mērce vai kečups (var arī bez)
Majonēze (var iztikt bez)

Pagatavošana:

Vistas fileju sagriež gabaliņos, samaisa ar majonēzi, pēc tam apcep uz pannas. Tad liek to cepšanai cepeškrāsnī piemērotā katliņā vai stikla traukā (noslēgtā)

Sīpolus nomizo un sgriež ~ 2mm biezās ripās, un tad krusteniski. Uz lēnas uguns apcep uz pannas un liek pie vistas filejas.

Sajauc ūdeni ar krējumu un vistas gaļas garšvielām (garšvielām uz paciņas parasti norādīts lietošanas daudzums). To pārlej vistas gaļai ar sīpoliem un liek cepeškrāsnī cepties. Cepšanās laikā jāuzmana, lai nenovārās šķidrums, vajadzības gadījumā var pieliet ar ūdeni atšķaidītu krējumu (ēdamkarote krējuma uz glāzi ūdens)

Kamēr pagatavosiet pamatēdienu, piemēram, kartupeļus, mērce būs gatava (~30-40 min). Izņemiet to no cepeškrāsns un pievienojiet minimālā ūdens daudzumā izšķīdinātus miltus (lai mēce nebūtu pārāk šķidra) un pēc tam tomātu mērci (var arī tomātu mērci nelikt). Samaisiet un mērce gatava :)


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 06. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Visvairāk Coca – Cola uz vienu iedzīvotāju tiek patērēta Islandē

Pasākumi

Linkin Park izdod jaunu DVD ierakstu

Amerikāņu rokgrupa Linkin Park izdevusi CD/DVD albumu “Road To Revolution”, kurā apkopoti 17 grupas lielākie hiti, kas ierakstīti šogad “Projekt Revolution” tūres ietvaros....