Lasītāju receptes

andra33 2008-09-27

Grieķu nacionālā pupiņu zupa

Sastāvdaļas:
500 g balto pupiņu
1 liels sīpols
2 lieli burkāni
2 lieli selerijas kāti ar papām
2 lieli tomāti vai 2 karotes tomātu pastas
100 g olīveļļas
sāls, pipari

Pagatavošana: (laiks: 20 minūtes)

1) pupiņas nomazgā un izlasa bojātās. tās var uz nakti atstāt auksta ūdens traukā, lai izmirktu. bet esmu vārijusi arī bez mērcešanas, tas paņem ilgāku laiku, līdz pievieno citas sastāvdaļas.

2) sāk ar pupiņām, kuras liek aukstā ūdenī un kad sāk vārīties, nosmeļ visas putas, kas veidojas.

3) burkānus sagriež ripiņās, sakapā sīpolus pētersīļus. Tomātus pārgriež uz pusēm un ar iekšpusi pret rīvi sarīvē.

4) 15 minūtes pēc pupiņu vārīšanās sākuma pievieno visas sastāvdaļas, sāli, piparus un olīveļļu.

5) vāra, kamēr mīkstas pupiņas un zupa ir dabiski sabiezējusi. var pienot papildus ūdeni, ja tā ir pārāk bieza.

6)pasniedz ar fetas sieru vai olīvēm vai sālītāsm sardīnēm. un protams, maizi.

fasolada jeb pupiņu zupa ir ļoti populārs grieķu ēdiens ziemā, piemēram, Austrālijā dzīvojošie grieķi katru gadu pat rīko fasoladas festivālu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mango ir vispārdotākais auglis pasaulē. Indija ir lielākais mango augļu ražotājs

Pasākumi

Liepāja izsludina publisku Eiropas Kultūras galvaspilsētas projekta ideju konkursu

Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde „Kultūras pārvalde” (Liepājas Kultūras pārvalde) izsludina projekta „Liepāja - Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014” ideju konkursu. Konkurss...