Lasītāju receptes

ievucis__@ 2008-07-14

Ķīniešu zupa

Sastāvdaļas:
3 vistas filejas
austersēnes 400g
sīpoli 2 lieli
olas 2
svaigs ingvers (5g)
ķiploks 3 daiviņas
etiķis (apm 6lielās ēd/k)
tumšā sojas mērce apm (6-9 lielās ēd/k)
ciete (apm 6lielās ēd/k)
austermērce
pipari
buljons

Pagatavošana: (laiks: 40 minūtes)

Vajadzīgs ir liels katls. Vistas fileju sagriež strēmelītēs un nedaudz apcep klāt pievienojot austermērci (nav obligāti) un noliek malā. Austersēnes sagriezj pēc iespējas garākās strēmelītēs un nedaudz pasautē mazā katliņā līdz mīkstas. Lielajā katlā ¾ pielej ar karstu buljonu (var būt kubiciņu, bet galvenais, lai nav trekns ar taukiem) un uz lēnas uguns vāra. Sīpolus sagriež kubiciņos, ingveru kopā ar ķiplokiem saspaida un visu apcep uz lielas liesmas brūnu un pievieno buljonam. Buljonā ielej tumšo sojas mērci un etiķi - pēc garšas un pievieno piparus (sāli nevajag, jo soja ir sāļa). Cieti sajauc ar aukstu ūdeni un iemaisa buljonā, lai veidotos ķīselim līdzīga bieza konsistence. Pieliek klāt vistu un austersēnes. Olu nedaudz sakuļ un lēnām ar karoti ielej zupā - kad visa ola būs uzpeldējusi, tad zupa būs gatava.

Pasniedz akrstu, rotātu ar zaļumiem un maizītit. Garšas uzlabošanai labi noder gaišā sojas mērce.

Izklausās sarežģīti, bet nav tik grūti. Ak, jā - zupa katru reizi sanāk nedaudz savādāka pēc garšas. :))

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
tu tiešām liec etiķis (apm 6lielās ēd/k) un tumšā sojas mērce apm (6-9 lielās ēd/k)? Tā ir zupa vai vēdera marināde?
15.07.2008. plkst. 09:28

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 20. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja vīnogas ieliksiet mikroviļņu krāsnī, tās pārsprāgs

Pasākumi

Cēsu Pils kompleksā būs apskatāmas Cēsu kauju atcerei veltītas izstādes

Šogad jūnijā aprit deviņdesmit gadu kopš Cēsu kaujām - vienas no spilgtākajām lappusēm cīņā par Latvijas neatkarību. Atceroties un pieminot vēstures notikumus, Cēsu Vēstures un...