Lasītāju receptes

ievucis__@ 2008-07-14

Gaļas soļanka

Sastāvdaļas:
250 g liellopu gaļa
100 g vārīta šķiņķa
150 g desas
30 g nieru (nav obligāti)
50 g sīpolu
50 g skābu gurķu
20 g tomātu biezeņa
10 g sviesta
250 g krējuma garšvielas

Pagatavošana:

No liellopu gaļas un kauliem vāra buljonu. Sīpolus sagriež salmiņos, apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni, sautē mīkstus. Skābus gurķus nomizo, atdala sēklas un sagriež salmiņos. Verdošā buljonā liek gurķus un uzvāra. Pievieno apceptos sīpolus, garenos gabalos sagrieztus gaļas produktus (gaļu, šķiņķi, desu), piparus, sāli un vāra vēl 5 minūtes. Pirms pasniegšanas soļankā liek krējumu, pētersīļus. Ja grib sātīgāku zupu, tajā var vārīt arī sagrieztus kartupeļus.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Želantīns pārdodas plātnēs un granulās. Viena lapu želantīna plātne parasti atbilst 2 gramiem želantīna granulu

Pasākumi

12. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls

12. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls norisināsies no š.g. 19. augusta līdz 3. septembrim. Jau tradicionāli Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” saviem klausītājiem ir...