Lasītāju receptes

ievucis__@ 2008-07-14

Gulašzupa

Sastāvdaļas:
liellopu gaļa
olīveļļa
burkāni
selerijas sakne
sīpols
sarkanās paprikas pulveris
kartupeļi
buljona kubiņš un/vai sarkanvīns pēc vēlēšanās sāls, melnie maltie pipari

Pagatavošana: (laiks: 80 minūtes)

Proporcijas neatceros, bet ņem liellopa gaļu, sagriež kubiciņos, ātri apcep, tikai no ārpuses, lai iekšā vēl jēls, noliek malā.



Es cepšanai lietoju olīveļļu. Tai pašā pannā tad apcep 1-2 sagrieztus burkānus, selerijas sakni (es nelieku, jo man pašai selerija nu galīgi pie dūšas neiet, bet oriģinālreceptē tā ir), strēmelēs sagrieztus sīpolus.



Kad viss mīksts, noņem pannu no uguns un eļļā iemaisa 1 ēdamkaroti sarkanās paprikas pulvera. Necep pēc paprikas piemaisīšanas, jo tad garšos tizli! Īstam gulašam ir klāt daudz paprikas, bet tikpat kā nav citu garšvielu. Nu, tad liek katlā iekšā kubiņos sagrieztus kartupeļus, gaļu un saknes, pielej ūdeni un vāra, kamēr tupeņi mīksti.



Ja grib, kādu buljona kubiku var pielikt, ja grib kādu sarkanvīna šļuku var pieliet. Īpaši asas garšas cienītājiem (kāds tas man ungārs ir) - lieciett klāt 1-2 svaigu čili piparu. Nogaršot un tad, ja gribas, var piemest sāli un melnos piparus. Ēd ar maizīti.




Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Diētiskā kola tika izgudrota 1982.gadā

Pasākumi

Alus festivālā ÕLLESUMMER kā galvenie mākslinieki uzstāsies Moby un Mumij Troll

Šīgada galvenie alus festivāla Õllesummer, kas norisināsies Tallinas Dziesmu svētku estrādē (Tallinna Lauluväljak) no 8. līdz 12. jūlijam, galvenie mākslinieki būs mūsdienu lielākais...