Lasītāju receptes

ievucis__@ 2008-07-08

Ķiploku zupa

Sastāvdaļas:
100 g sviesta
500 g kartupeļu
100 g sīpolu
500 g vistas buljona
Sāls, lauru lapa, maltie pipari
1 olas dzeltenums
200 g saldā krējuma

Pagatavošana: (laiks: 60 minūtes)

Katlā izkausē sviestu, ieliek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sīpolus, nosedz ar vāku, ik pa laikam apmaisot sautē. Kad sīpoli kļūst zeltaini brūni, pievieno buljonu, sāli, lauru lapu, piparus, vāra uz lēnas uguns gatavu. Tad izņem lauru lapu, dārzeņus izberž caur sietu. Iegūto biezeni liek katlā ar buljonu, pielej saldo krējumu, kas sakults ar olas dzeltenumu, uzvāra, pieliek sāli un piparus pēc garšas.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Mangusts
Zupa ķiploku, bet ķiploku nav?
01.04.2012. plkst. 13:59

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Japānā ir tradīcija, ka suši, ko speciāli Tev pagatavojušas pavāra siltās rokas, ir jāēd ar rokām. Turklāt, tas ir kā uzslava un cieņa pavāram, it īpaši, ja suši Jūsu acu priekšā ir pagatavojis ēstuves saimnieks. Šī tradīcija saucas angliski „skinship” – kontakts caur ādu

Pasākumi

Apgāds Zvaigzne ABC izdod grāmatu par vienu no visu laiku leģendārākajiem dejotājiem pasaulē – Rūdolfu Nurijevu

2008. gada 8. decembrī klajā nāks Kolama Makkena (Colum McCann) romāns “Dejotājs” (Dancer). Kolams Makkens ir viens no slavenākajiem mūsdienu īru rakstniekiem. Autors dzimis 1965. gadā...