Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Alus un siera zupa

Sastāvdaļas:
6 glāzes alus
2 olas dzeltenumi
1 tase skāba krējuma
1 tējk. cietes (kukurūzas, kartupeļu)
1 tējk. cukura
½ tējk. sāls
4 šķēles labas kvalitātes franču maizes kubiciņos sagrieztas
1 glāze sasmalcināta šveices siera

Pagatavošana: (laiks: 45 minūtes)

1. Ielej alu katlā uz vidējas uguns, uzliec vāku, un karsē, līdz tas uzvārās.

2. Pa to laiku sajauc kopā olu dzeltenumus, skābo krējumu, cieti, cukuru un sāli.

3. Uz zemas uguns uzliec lielu katliņu. Ielej tajā olu un krējuma mikstūru. Pakāpeniski pievieno karsto alu, mazliet uzreiz, labi samaisi. Neļauj uzvārīties.

4. Siltās zupas bļodās (to var panākt, uz pāris minūtēm tās ieliekot plītī pie zemas temperatūras, vien vajag pārliecināties, ka bļodas ir karstumizturīgas) saliec maizes gabaliņus. Pārkaisi sieru. Uzlej karsto zupu, pasniedz galdā ļoti karstu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 06. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Viljama III valdīšanas laikā dārza strūklaka reiz tika izmantota kā milzīgs punša trauks – recepte sastāvēja no 2100 litriem brendija, 540 kg cukura, 25000 citronu, 75 litriem laima sulas un 2 kg muskatriekstu. Bārmenis airējās apkārt mazā laivā, piepildot viesu kausus ar punšu

Pasākumi

“ABBA THE SHOW” koncerts Rīgā

Sākot ar šī gada 2. oktobri sākusies publiskā biļešu tirdzniecība uz pasaules slavenās popgrupas “ABBA” autentiskās grupas “ABBA THE SHOW” koncertu ar daļēju oriģinālo...