Lasītāju receptes

ladysany 2007-11-11

Diētiskā tomātu biezzupa

Sastāvdaļas:
1 sīpols
pāris ķiploku daiviņas
1 oranžā paprika
2 bundžas sagrieztu tomātu savā sulā (vēlams, kuru sastāvā nav sāls)

1 glāze dārzeņu buljona (vai karsta ūdens)
baziliks (vislabāk svaigs!)
malts muskatrieksts
šķipsniņa sāls
šķipsniņa kajēnas piparu

Pagatavošana:

1) Smalki sagriež sīpolu, ķiploku, smalkās strēmelītes - papriku.

2) Ielej katliņā olīveļļu, uzkarsē, pieber pipariņus un iepriekš minētos dārzeņus pasautē, līdz sīpoli iekļūst zeltainu nokrāsu.

3) Kad dārzeņi pasautēti, katliņā ielej abu tomātu bundžu saturu, vēl kādas 10 min. visu uz mazas uguns vāra, pievienjot apm. ½ tējkaroti muskatriekstu, kajēnas piparus, baziliku.

4) Pielej apmēram 1 glāzi dārzeņu buljona (vai ūdens). Vāra, līdz pirmajam burbulim.

5) Pieber ½ bundžiņu pupiņu (šķidrumu no pupiņām, pirms liešanas katliņā, nolej nost). Un vāra vēl kādas 10 minūtes.

6) Zupu ņem nost no uguns, sablenderē. pasniedz ar svagu bazilika lapiņu, nedaudz uzrīvē Parmas sieru, sagrauzdē maizīti.

Labu apetīti!;)

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 20. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Visefektīvākais līdzeklis, lai pamostos, ir nevis kofeīns, bet āboli

Pasākumi

Konkurss "Atpazīsti slavenību un laimē CD" noslēdzies

Sveiks, lasītāj!
Šovakar Latvijas Nacionālajā teātrī notiks koncertsērijas “Mana dziesma Latvijai” pirmizrāde. Muzikālo noskaņu dažādība virmos uz skatuves vietā, kur pirms 90...