Lasītāju receptes

rituks10 2009-01-17

Kartupeļu un ābolu biezeņzupa

500 g vārītu kartupeļu
1 sīpols
500 g ābolu
2 ēdamk. sviesta
1 tējk. miltu
850 ml dārzeņu buljona
2 ēdamk. krējuma
4 vārītas olas
naža gals kanēļa
pipari
rīvēts muskatrieksts
saišķis diļļu
nedaudz sāls

Vārītos kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos , bet nomizotos sīpolus - palielos kubiņos. Nomazgātiem un nomizotiem āboliem izgriež serdi un katru sagriež četrās daļās.
Sīpolus, kartupeļus un ābolus sautē sviestā , līdz tie kļūst zeltaini, pēc tam pievieno kanēli , piparus , muskatriekstu un sāli.
Sautētos dārzeņus apkaisa ar miltiem un nedaudz apbrūnina , tad pārlej ar buljonu un vāra apm. 15 min. , līdz kartupeļi mīksti. Sputojot mikserī , iegūst biezeņveida zupu.
Noskalotas , smalki sakapātas dilles un krējumu pievieno zupai. Ja nepieciešams - arī sāli un piparus.
Pasniedz ar vārītām olām.

Lai garšo !!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 27. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Maršrutā Jūrmala – Rīga no 1.maija sezonu uzsāk upes kuģītis „New Way”

Sākoties siltajam un saulainajam laikam, savu sezonu atkal sāk kuģītis «New Way», kurš katru dienu kursēs starp Rīgu un Jūrmalu, dodot lieliskas izklaides iespējas Rīgas un Jūrmalas viesiem....