Lasītāju receptes

rituks10 2009-01-17

Kartupeļu un ābolu biezeņzupa

500 g vārītu kartupeļu
1 sīpols
500 g ābolu
2 ēdamk. sviesta
1 tējk. miltu
850 ml dārzeņu buljona
2 ēdamk. krējuma
4 vārītas olas
naža gals kanēļa
pipari
rīvēts muskatrieksts
saišķis diļļu
nedaudz sāls

Vārītos kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos , bet nomizotos sīpolus - palielos kubiņos. Nomazgātiem un nomizotiem āboliem izgriež serdi un katru sagriež četrās daļās.
Sīpolus, kartupeļus un ābolus sautē sviestā , līdz tie kļūst zeltaini, pēc tam pievieno kanēli , piparus , muskatriekstu un sāli.
Sautētos dārzeņus apkaisa ar miltiem un nedaudz apbrūnina , tad pārlej ar buljonu un vāra apm. 15 min. , līdz kartupeļi mīksti. Sputojot mikserī , iegūst biezeņveida zupu.
Noskalotas , smalki sakapātas dilles un krējumu pievieno zupai. Ja nepieciešams - arī sāli un piparus.
Pasniedz ar vārītām olām.

Lai garšo !!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja vīnogas ieliksiet mikroviļņu krāsnī, tās pārsprāgs

Pasākumi

Skūpsts zemei Pēteris Džigurs. Personālizstāde

Es skūpstu zemi,
Un tas Dvēseli balto,
Un savas mākslas gribu jūtu,
Kā savu dienu mākslinieks.
P.Džigurs...