Lasītāju receptes

rituks10 2008-04-23

Kartupeļu biezeņzupa franču gaumē

500 g kartupeļu ; 2 mazi burkāni ; 1 mazs sīpols ; 1 maza selerijas sakne ; 1 l gaļas buljona ; 200 g caurauguša speķa ; 4 olu dzeltenumi ; 80 g salda krējuma ; 1 saišķis svaiga majorāna ; baltie pipari ; sāls ; rīvēts muskatrieksts .

Kartupeļus nomazgā , nomizo un sagriež kubiņos . Burkānus , sīpolu un seleriju nomizo un smalki sagriež.
Kartupeļus un dārzeņus vāra gaļas buljonā 25 min. Ļoti smalki sagriež speķi un apcep uz labi sakarsētas pannas. Pēc cepšanas liek uz sieta , notecina un nosusina ar papīra salveti.
Kartupeļus un dārzeņus buljonā sastrādā viendabīgā biezenī. Pēc garšas pievieno sāli , piparus un muskatriekstu.
Olu dzeltenumus sajauc ar saldo krējumu un ļoti lēnām, nepārtraukti maisot , pievieno zupai. Zupu karsē , kamēr iemaisa olu maisījumu , tad karsēšanu pārtrauc.
Pasniedz ar sasmalcinātām majorāna lapiņām un speķa gabaliņiem.


LABU ĒSTGRIBU !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. jūlijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Viljama III valdīšanas laikā dārza strūklaka reiz tika izmantota kā milzīgs punša trauks – recepte sastāvēja no 2100 litriem brendija, 540 kg cukura, 25000 citronu, 75 litriem laima sulas un 2 kg muskatriekstu. Bārmenis airējās apkārt mazā laivā, piepildot viesu kausus ar punšu

Pasākumi

Izlasēs “WINTER JAM” un “CLUBBERS YEARBOOK” apkopoti deju klubu grāvēji

Katru gadu vadošās mūzikas izdevniecības “Warner Music” un “Universal Music” izlasēs “Winter Jam” un “Clubbers Yearbook apkopo gada aktuālākos deju klubu grāvējus....