Lasītāju receptes

rituks10 2008-04-23

Kartupeļu biezeņzupa franču gaumē

500 g kartupeļu ; 2 mazi burkāni ; 1 mazs sīpols ; 1 maza selerijas sakne ; 1 l gaļas buljona ; 200 g caurauguša speķa ; 4 olu dzeltenumi ; 80 g salda krējuma ; 1 saišķis svaiga majorāna ; baltie pipari ; sāls ; rīvēts muskatrieksts .

Kartupeļus nomazgā , nomizo un sagriež kubiņos . Burkānus , sīpolu un seleriju nomizo un smalki sagriež.
Kartupeļus un dārzeņus vāra gaļas buljonā 25 min. Ļoti smalki sagriež speķi un apcep uz labi sakarsētas pannas. Pēc cepšanas liek uz sieta , notecina un nosusina ar papīra salveti.
Kartupeļus un dārzeņus buljonā sastrādā viendabīgā biezenī. Pēc garšas pievieno sāli , piparus un muskatriekstu.
Olu dzeltenumus sajauc ar saldo krējumu un ļoti lēnām, nepārtraukti maisot , pievieno zupai. Zupu karsē , kamēr iemaisa olu maisījumu , tad karsēšanu pārtrauc.
Pasniedz ar sasmalcinātām majorāna lapiņām un speķa gabaliņiem.


LABU ĒSTGRIBU !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 16. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Etiķī marinētu siļķi sagriež filejas veidā, satin ruletē un nostiprina ar kociņu. Šāds ēdiens saucas rolmopsis

Pasākumi

Zaļā gaisma Artūram

Šodien mūzikas izdevniecības “Platforma Music” pārstāvji atgriezās no starptautiskā mūzikas gadatirgus “Midem” Kannās, kur britu producents Čārlzs Foskets risināja sarunas par...