Lasītāju receptes

rituks10 2008-04-23

Kartupeļu biezeņzupa franču gaumē

500 g kartupeļu ; 2 mazi burkāni ; 1 mazs sīpols ; 1 maza selerijas sakne ; 1 l gaļas buljona ; 200 g caurauguša speķa ; 4 olu dzeltenumi ; 80 g salda krējuma ; 1 saišķis svaiga majorāna ; baltie pipari ; sāls ; rīvēts muskatrieksts .

Kartupeļus nomazgā , nomizo un sagriež kubiņos . Burkānus , sīpolu un seleriju nomizo un smalki sagriež.
Kartupeļus un dārzeņus vāra gaļas buljonā 25 min. Ļoti smalki sagriež speķi un apcep uz labi sakarsētas pannas. Pēc cepšanas liek uz sieta , notecina un nosusina ar papīra salveti.
Kartupeļus un dārzeņus buljonā sastrādā viendabīgā biezenī. Pēc garšas pievieno sāli , piparus un muskatriekstu.
Olu dzeltenumus sajauc ar saldo krējumu un ļoti lēnām, nepārtraukti maisot , pievieno zupai. Zupu karsē , kamēr iemaisa olu maisījumu , tad karsēšanu pārtrauc.
Pasniedz ar sasmalcinātām majorāna lapiņām un speķa gabaliņiem.


LABU ĒSTGRIBU !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 21. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Rīsi – tā ir galvenā uztura kultūra pusei zemeslodes iedzīvotāju

Pasākumi

“Melo-M” saviļņo igauņus

Pirms dažām dienām čellu grupa “Melo-M” atgriezās Latvijā no koncertturnejas pa Igauniju, kur piedzīvoja pārsteidzoši sirsnīgu uzņemšanu....