Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-09

Dārzeņu zupa ar nūdelēm

250 g rīsu nūdeļu
8 dl vistas buljona
2 ēdamk. zemesriekstu eļļas
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
2 tējk. karija pastas
2 čillija pākstis
1 dl kokosriekstu piena
2 ēdamk. k. zivju mērces
1 laima sula
1 tējk. cukura
200 g dārzeņu - Ķīnas kāposts, paprika, cukurzirņu pākstis, brokoļu ziedkopas
100 g pākšu pupiņas
sīpolloki
( 6 personām )


Rīsu nūdelēm uzlej verdošu ūdeni un ļauj apm . 3 min. pastāvēt , tad noskalo ar aukstu ūdeni. Izvāra buljonu.
Vokpannā sakarsē eļļu un apm. 1 min. cep šķēlītēs sagrieztu sīpolu un sakapātas ķiploku daiviņas.
Pievieno karija pastu, sīki sagrieztas čillija pākstis, kokosriekstu pienu , zivju mērci, laima sulu un cukuru. Dažas minūtes maisot karsē.
Pielej karstu vistas buljonu , uzvāra un saber visus dārzeņus , izņemot pupiņu pākstis.
Dažas minūtes karsē , tad pieliek pupiņu pākstis un nūdeles. Uzkaisa sakapātus lociņus.

LABU APETĪTI !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 20. februārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Krizantēma, kas Ķīnā un Japānā tiek uzskatīta par svēto ziedu, ir ēdama. Abās valstīs no krizantēmu lapiņām gatavo lieliskus desertus: svaigas lapiņas iemērc sakultu olu un miltu maisījumā, izņem un apmērcē karstā eļļā. Japānā krizantēmas iedalījās ēdamajās un rūgtajās jeb ārstnieciskajās. Šajā augā ir daudz B grupas vitamīnu, askorbīnskābes, karotīnu, minerālsāļu, ogļhidrātu, kā arī liels daudzums olbaltumvielu, it sevišķi lapās

Pasākumi

Māris Subačs Plakāti un domas

Aizsākot ziemas / pavasara’ 2009 sezonu Svētdienas sarunām muzejā, 11.janvārī plkst. 15:00 filozofiski lakonisko darbu autors Māris Subačs un mākslas zinātniece Elita Ansone aicina visus...