Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-06

Nūdeļu zupa ar safrānu

6 puravi
2 mazas cukīnijas
2 lieli tomāti
2 ķiploka daiviņas
1,5 tējk. safrāna pavedienu
1,5 L dārzeņu buljona
2 ēdamk. sojas mērces
100 g nūdeļu
sāls
kajēnas pipari

Puravus notīra, nomazgā un sagriež ripiņās. 2 ēdamk. puravu ripiņu ieber šķīvītī un noliek malā. Cukīnijas nomazgā, ja vajag - momizo , tad sagriež garenos gabaliņos. Tomātiem novelk miziņu , bet mīkstumu sagriež gabaliņos.
Ķiplokus nomizo un ļoti sīki sakapā. Safrāna pavedienus saberž pirkstos un ieber dārzeņu buljonā.
Buljonam pievieno sojas mērci un uzvāra. Pievieno atlikušos puravu gredzenus , cukīnijas un tomātu gabaliņus , sakapātos ķiplokus , nūdeles un vērlreiz uzvāra. Katliņam uzliek vāku un turpina vārīt vēl 5 min.
Zupai pieber sāli , kajēnas piparus un pārkaisa ar svaigajiem puravu gredzeniem.
LABU APETĪTI !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Uz 1 kg miltu tiek patērētas 2 tējkarotes sodas vai 4 – 6 tējkarotes cepamā pulvera

Pasākumi

Agonija. Juris Utāns, Ivars Poikāns, Māris Subačs, Juris Putrāms, Andrejs Kalnačs. Glezniecība un grafika

No 2008.gada 15.augusta līdz 7.septembrim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā (II stāvā, Torņa ielā 1, Vecrīgā) būs skatāma izstāde Agonija....