Lasītāju receptes

Soļanka

elvira 2007-05-14

Soļanka

Vidēji lieli kartupeļi: 12 gb.
Tomātu pasta: 300g
Lieli sīpoli: 4 gb.
Mazs sīpols: 1 gb.
Burkāni: 1 gb.
Rakveres cīsiņi: 0.5 kg
Šķiņķis: 400g
Cūkgaļa (šķiņķis): 0.5 kg
Ūdens
Eļļa: cepšanai
Sālīti gurķi: 1 kg.
Skābs krējums

Lielā katlā ielejiet ūdeni (līdz pusei), lieciet nomazgātu cūkgaļu un uzvāriet. Pievienojiet smalki sagrieztus kartupeļus, sakapātu mazo sīpolu un sarīvētu burkānu, uzvāriet, nogrieziet mazāku liesmu un vāriet apmēram 1.5 stundas (pa šo laiku kartupeļi kļūst pavisam mīksti un sāk izšķīst, kas zupai piešķirs vajadzīgo biezumu un miltainumu).

Pa to laiku, kamēr vārās gaļa ar dārzeņiem, sīki sagrieziet lielos sīpolus un lieciet uz pannas sakarsētā eļļā. Nogrieziet mazāku liesmu un ļaujiet tiem sautēties (nevajag sīpolus piededzināt vai ļaut tiem apcepties zeltainiem – tad sīpoli zaudēs to garšu, kas nepieciešama soļankai). Kamēr sīpoli sautējas, sīki sagrieziet un pievienojiet gurķus. Kārtīgi samaisiet un, ik pa laikam apmaisot, turpiniet sautēt (ja nepieciešams, pielejiet vairāk eļļas). Pa to laiku, kamēr gurķi ar sīpoliem sautējas, sīki sagrieziet cīsiņus un šķiņķi. Tad sagatavotos gaļas produktus pievienojiet sīpoliem un gurķiem un sautējiet visu kopā krietnas 15 minūtes (ik pa laikam apmaisot). Pēc tam pievienojiet tomātu pastu un turpiniet sautēt apmēram 15 minūtes (arī ik pa laikam apmaisot).

Pa to laiku gaļa ar dārzeņiem jau būs gana ilgi vārījusies, tāpēc gaļu ņemiet ārā un sīki sagrieziet. Sautēto maisījumu lieciet zupā pie dārzeņiem un maisot uzvāriet (ja nepieciešams, pielejiet ūdeni, bet atcerieties – soļankai jābūt biezai). Tad pievienojiet sagriezto cūkgaļu, atkal uzvāriet un zupa ir gatava! Pasniedziet ar krējumu un ja garšo – ar olīvēm un citronu!

P.S. Jo smalkāk visas sastāvdaļas griezīsiet, jo zupiņa būs gardāka!

Komentāri (6)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
loxy popsy
sveiki man likas gardi un
26.03.2014. plkst. 18:14
Ineta
Es vienmēr soļankai pievienoju rīvētus apceptus burkānus bet kartupeļus vārīšanai pievienoju vēlāk jo tie toč var izsķīst nekad nevar zināt cik ilgi tā gaļa vārīsies dažreiz nopērkot smuku jaunlopa gaļiņu tā vārās ilgi un olīves ir jāpievieno obligāti ja kādam tās negaršo tad vienkārši izņemiet laukā no katla pēc zupas uzvārīšanas,es vēl soļankai pievienoju lielās grūbas. zupa ir ļoti garšīga arī otrajā dienā tad visas sastāvdaļas ir tā feini ievilkušās".
14.12.2010. plkst. 12:49
Ingars
Ļoti labs variants, tiko pagatavoju. Super!
07.03.2010. plkst. 15:34
Nepareizi
Tas sastāvs neatbilst orģinālam , nez kas paliks no tiem sagrieztiem kartupeļiem ?!
22.11.2009. plkst. 11:35
Agy
mmmmmm soļonka mmmmmm cik gardi :P
18.05.2008. plkst. 10:23

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Par alus „izgudrotāju” ēģiptieši uzskatīja dievu Ozīrisu – pazemes pasaules pavēlnieku.

Pasākumi

Jāņuguns – gaismas uzvara pār tumsu

Jāņuguns kā vasaras saulgriežu senā rituāla neatņemama sastāvdaļa ir bijusi plaši pazīstama Austrumeiropā un citās Eiropas daļās - no skandināvu zemēm līdz Francijai, Spānijai,...