Lasītāju receptes

rituks10 2009-01-17

Sīpolzupa

500 g sīpolu
2 ķiploku daiviņas
75 g sviesta
1 ēdamk. miltu
1 L gaļas buljona
1/4 L baltvīna
sāls
pipari
šķipsniņa cukura
100 - 120 g rīvēta siera


Sīpolus sagriež ripiņās , ķiplokus smalki sakapā. Katlā izkausē sviestu un apcep sīpolu gredzenus un ķiplokus. tad pārkaisa miltus , īsu brīdi karsē un pastāvīgi maisot , pievieno buljonu.
Vāra uz mazas uguns apm. 20 min. Beigās pievieno vīnu, cukuru, sāli un piparus.
Zupu sadala 4 ugunsdrošās bļodiņās, virsū liek baltmaizes šķēles un pārkaisa ar sieru. Cepeškrāsnī karsē , līdz siers izkusis.

Lai garšo !!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Želejā nerekomendē izmantot ananāsu vai kivi, jo tie satur vielas, kas kavē želantīna sabiezēšanu

Pasākumi

Leģendārais taustiņinstrumentālists Kīts Emersons aizrauj koncerta apmeklētājus ar nepārspējamo talantu

23.augustā uz Rīgas Kongresu nama skatuves ar ekskluzīvu koncertu mūzicēja progresīvā roka leģenda un supergrupas Emerson, Lake & Palmer dibinātājs Kīts Emersons ar pavadošo grupu –...