Lasītāju receptes

moka 2008-07-14

Franču sīpolu zupa

1. 4 porcijas
2. 75g sviesta
3. 4 vidēja lieluma sīpoli
4. 2 lauru lapas
5. 1 ēdamkarote miltu
6. 1,5l gaļas buljona
7. 100 ml baltvīna
8. 4-6 šķēles franču bagetes
9. 150g sarīvēta Gruyère siera (var izmantot arī citu labi kūstošu sieru)
10. sāls, pipari

Uz pannas sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus un lauru lapas līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni. Pievieno miltus un pacep vēl dažas minūtes. Pievieno karstu buljonu, sāli, piparus un vāra apmēram 20 minūtes, tad pievieno vīnu un karsē līdz vārīšanas temperatūrai. Bagetes šķēles 150 grādu temperatūrā apep cepeškrāsnī līdz tās kļūst zeltainas. Zupu salej karstumizturīgos traukos un pievieno sagrieztus bagetes kubiciņus. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un ievieto līdz 250 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz laiku, kamēr siers ir izkusis. Pasniedz uzreiz. Ja negribas, lai maizes grauzdiņi izmirkst, tos var pasniegt atsevišķi ar sieru.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Galvenais iemesls, kāpēc rīsi tiek audzēti appludinātos rīsa laukos, ir nezāļu iznīdēšanai. Patiesībā rīsi spēj augt arī sausās teritorijās

Pasākumi

Grupas “Texas” soliste Šarlīna Spiteri izdod solo albumu

Pēc 20 gadu darbības Skotijas grupā “Texas” tās līdere Šarlīna Spiteri (Sharleen Spiteri) izdos savu debijas solo albumu “Melody”, kas Latvijā būs pieejams no 21.jūlija....