Lasītāju receptes

ligatt 2008-04-25

Jauno spargelu kremzupa

Vajadzes:
spargelus
kartupelus
sipolus
olivellu
lauru lapas, sali, piparus
citronu

Zupas varisanai izmanto spargela baltos galus. Tos nomizo. Spargelus un kartupelus nem vienadas attiecibas, piemeram, no katra pa puskilogramam. Visus darzenus sagriez un pasaute katlina olivella. Pievieno lauru lapu, sali un piparus. Uzlej udeni (1/3) un vara, kamer kartupeli gatavi. Kremzupam nevajadzetu parspilet ar udens daudzumu, lai tas nebutu udenainas. Pievieno saldo krejumu un lauj velreiz zupai uzmest burbuli.
Tad visu sablendere un izkas caur sietu.
Pirms pasniegsanas zupai pievieno mazliet citrona sulas.
Spilgtakai krasai un svaigakai garsai blenderesanas laika kremzupai var pievienot spinatus un spargelu jaunos dzinumus.
Dekore ar redisu skelitem, kanepju ellu vai olivellu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Medus ir vienīgais ēdiens, kas laika gaitā nebojājas. Medu, kas tika atrasts Ēģiptes faraonu kapenēs, pagaršoja arheologi, un atzina par ēdamu

Pasākumi

Rokopera "Olivers" aizkustina skatītājus

6. maijā pirmizrādi piedzīvoja pirmā rokopera bērniem "Olivers", kuru pēc pazīstamā Čārlza Dikensa romāna "Olivera Tvista piedzīvojumi" motīviem veidojusi komponiste...