Lasītāju receptes

rituks10 2008-04-24

Tomātu zupa ar degvīna malku

300 g tomātu
2 mazi sīpoli
40 g sviesta
30 g miltu
2 ēdamk. tomātu pastas
3/4 L stipra buljona
1/4 L piena
saišķis diļļu
125 g notīrītas krevetes
sāls
malti baltie pipari
šķipsniņa cukura
0,3 L degvīna
125 g bieza krējuma


Tomātus liek verdošā ūdenī uz 2 min., atdzesē un nomizo. Sviestu izkausē uz pannas . liek sīpolus un karsē , līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno miltus un nepārtraukti maisot , karsē 4 min. Pievieno tomātu pastu , karstu gaļas buljonu un pienu . Visu vāra 12 min. uz lēnas uguns.
Dilles noskalo un smalki sagriež. Krevetes noskalo , nosusina. Tomātus pārgriež uz pusēm , atdala sēklas un sagriež daiviņās. Zupai pēc garšas pievieno sāli , piparus , cukuru un degvīnu , kā arī dilles , krevetes un tomātus un vāra 5 min. Krējumu saputo un pasniedz pie zupas atsevišķi.
Labu apetīti !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 26. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Gurķi labāk saglabājas kopā ar āboliem

Pasākumi

Lielākais Igaunijas alus festivāls ÕLLESUMMER pulcēs starptautiskas zvaigznes no rietumiem un austrumiem

No 2. līdz 6. jūlijam Tallinas Dziesmu svētku estrādē 15.-to jubileju atzīmēs alus festivāls Õllesummer, kurā kā galvenie mākslinieki uzstāsies Anglijas lielākā jaunā rokzvaigzne...