Lasītāju receptes

ligatt 2008-04-22

Kirsu zupa ar biezpiena kremu

4 personam vajadzes

Zupai:
300 g saldetu kirsu
150 g skaba krejuma
150 g salda krejuma
150 g cukura
1 kanela standzinu
6 krustnaglinas
30 g miltu
1 l udens

Kremam:
150 g salda krejuma
200 g biezpiena
100 g cukura
30 g vanilas cukura
3 g zelatina

Lai pagatavotu biezpiena kremu, vispirms vesa udeni iemerc zelatinu un lauj tam uzbriest. Biezpienu ar cukuru, vanilas cukuru sablendere ar rokas blenderi. Saputo saldo krejumu un pievieno biezpienam.
Zelatinu izskidina udens pelde, lenam pievieno biezpiena masai un liek uz stundu ledusskapi. Kamer biezpiena masa sastingst, gatavo zupu. Piecas minutes 300 gramos udens vara krustnaglinas un kanela standzinu. Izkas. Tad pievieno pusi no kirsiem, cukuru un atlikuso udeni un vara, lidz cukurs izkusis. Zupu mazliet atdzese un sablendere. Saldajam krejumam pievieno skabo krejumu, miltus un 1/3 zupas. Visu kartigi izmaisa, lidz tiek ieguta viendabiga konsistence. Pievieno atlikuso zupu, ari kirsus, un atkal visu uzvara. Atdzese.
Pasniedz zupu liela skivi ar biezpiena krema bumbam.Vasara, protams, gatavo no svaigajiem kirsiem. Ja nav laika gatavot biezpiena kremu, deserts lieliski garsos ari ar saputotu saldo krejumu un cukuru.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mīnus 40 grādu temperatūrā pēc Celsija cilvēks zaudē aptuveni 14,4 kalorijas stundā elpojot

Pasākumi

Laika rezervuārs. Nele Zirnīte. Personālizstāde

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Baltajā zālē (K.Valdemāra ielā 10a, Rīgā) no 2009.gada 11.jūlija līdz 16.augustam būs skatāma mākslinieces Neles Zirnītes personālizstāde Laika rezervuārs....