Lasītāju receptes

penelope 2008-02-18

Skābeņu zupa ziemā

Kastroļa izmērs un nepieciešamo produktu daudzums protams atkarīgs no ēdāju skaita.
Es šai zupai ziemā izmantoju ķīnas kāpostu, lai justu "lapiņu klātbūtni", jo parasi konservētās skābenes dod tikai skābo garšu un ir samaltas vienā biezenī, bet ķīnas kāposts to uzsūc sevī.

Nepieciešams:
žāvētas ribiņas
200 - 300 g žāvētas liesās gaļas vai desas
kartupeļi
burkāni
sīpols vai purava kāts
neliels ķīnas kāposts
konservētas skābenes
garšvielas, melnie pipari, lauru lapas, sāls utt, kas zupai pienākas
vārītas olas
skābais krējums
rupjmaize

Pagatavošana:
Katlā liek vārīties ribiņas, pievieno melnos piparus un lauru lapas. Pa to laiku nomizo kartupeļus, burkānu, sīpolus vai puravus, sagriež strēmelītēs. Strēmelītēs sagriež arī gaļu vai desu un ķīnas kāpostu. Kad ribiņas izvārījušās, izņem no buljona un gaļu atdala no kauliem. Buljonā liek vārīties burkānus un kartupeļus, pēc garšas pievieno sāli. Sagriezto gaļu un sīpolus uz pannas apcep, pievieno zupai.
Kad dārzeņi gatavi, pievieno konservētās skābenes un ķīnas kāpostus. Ļauj 2 - 5 min. pavārīties.

Pasniedz:
blodiņā ar sakapātām vārītām olām, skābo krējumu un rupjmaizi
Ši ir viena no tām zupām, kurai netraucē vairākkārtēja sildīšana, otrā dienā garša būs vēl izteiksmīgāka.

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
kluda-saskreja:)
19.02.2008. plkst. 17:34
Siekalas sakreja mute:)
19.02.2008. plkst. 17:34

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 26. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja buljonam pievieno nedaudz nomazgātas sīpolu plēksnītes, tas iegūs zeltītu nokrāsu

Pasākumi

Japānas krāsa un forma

Mikihiko Kuobaši: „Japāna ir ļoti īpaša zeme, jo, kā zināms, tā ir samērā gara sala, kas ģeogrāfiski novietota virzienā no ziemeļiem uz dienvidiem ar ļoti atšķirīgām...