Lasītāju receptes

andra33 2008-09-27

Puķkāpostu sacepums franču gaumē

Sastāvdaļas:
1 puķkāposts (1,5 kg)
2 ēd.k. citronu sulas
125 g sviesta
50 g miltu
2 glāzes piena
½ glāze saldā krējuma
80 g Emmental siera, rīvēta
20 g parmezan "Monterigo" siera, rīvēta
sāls
pipari

Puķkāpostu sacepums fraču gaumē
Pagatavošana:

*sadali puķkāpostu mazākos gabaliņos un vāri apm. 10-15 min. mazliet sālītā ūdenī, tā lai puķkāposti vēl būtu mazliet cieti un neizšķīstu. nosusini un noliec maliņā.

*pagatavo "bechamel" jeb balto mērci. sajauc katliņā 50 g sviestu, 50 g miltu, un 2 glāzes piena. nepārtraukti maisot apm 10 min. virs vidējas uguns, pievieno 2 ēd.k. citronu sulu un pie beigām pielej saldo krējumu, un pievieno sāli un piparus.

*mērci noņem no uguns un pievieno 60 g Emmental siera un pusi no Parmesan. šī skaitās Mornay mērce.

*ar sviestu iesmērē pannu un saliek puķkāpostus, pārklāj ar Mornay mērci un pāri uzbārsta atlikušo sieru un mazus gabaliņus ar atlikušo sviestu.

*cep iepriekš uzsildītā krāsnī 220 grādu temperatūrā apm. 10 minūtes, līdz virsma kļūst zeltaini brūna.

*padoms: iesaku uzkaisīt vairāk siera, jo tā būs garšīgāk. vārīšanas ilgumu puķkāpostiem un mērcēm jājūt pašiem, tad arī sanāks vislabākais fraču puķkāpostu sacepums.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 09. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sīpoli savu specifisko smaku iegūst uzsūcot no augsnes sēru

Pasākumi

Andrea Bočelli piedāvā jaunu albumu

Atzīmējot savu piecdesmit gadu jubileju, populārais itāļu tenors Andrea Bočelli šonedēļ izdevis savu jaunāko albumu “Incanto”....