Lasītāju receptes

Pica ar mocarellas sieru un kaperiem

saulux3 2008-09-23

Pica ar mocarellas sieru un kaperiem

Šī ir itāliešu pavāres Marčellas Hazanas picas mīklas recepte – pica iznāk kraukšķīga, ar brūnu garoziņu. Atceries, ka pica jācep ļoti karstā krāsnī.

Gatavo mīklu. Iemaisi ūdenī raugu un cukuru, ļauj, lai tie izšķīst. Uz darba virsmas izsijā miltus un sāli. Rauga maisījumā iekul olu. Izveido miltos bedrīti un ielej šķidrās sastāvdaļas. Samīci viendabīgā masā. Ja tev mīkla šķiet par mīkstu vai par cietu, attiecīgi pievieno vai nu miltus, vai ūdeni (tas ir atkarīgs no miltu kvalitātes). Ja mīkla ļoti lipīga, viss kārtībā – tā jābūt. Mīci mīklu vēl aptuveni 2–3 minūtes, ik pa laikam to no visa spēka sviežot pret darba virsmu. Tā kļūs elastīga un atlips no virsmas.Raudzē. Pārzied mīklu ar olīveļļu, liec lielā bļodā un 1 stundu raudzē istabas temperatūrā. Tā dubult-osies apjomā.Veido picas. Mīklu sadali četrās līdzīgās daļās. Vislabāk picu veidot ar rokām.Virsmu viegli nokaisi ar miltiem, mīklas bumbuli saplacini ar delnu. Tad paņem picu vienā rokā un ļauj mīklai stiepties no pašas svara. Pārliec otrā rokā un uzmanīgi izstiep
to vajadzīgajā plānumā. Optimāls picas biezums ir 3–4 mm. Ja izmanto mīklas rulli, strādā ļoti uzmanīgi, lai neizspiestu no mīklas visus gaisa burbulīšus, tad pica sanāks cieta un sīksta. Liec gatavās picu pamatnes uz plāts, viegli pārzied ar olīveļļu un ļauj tām vēl kādas 20 minūtes rūgt.Liec virsū pildījumu. Uz pamatnes kārto pamīšus tomātu un mocarellas siera šķēles. Uzber kaperus. Liec ļoti karstā krāsnī un cep, kamēr maliņas apbrūnējušas. Pasniedz nekavējoties!

4 vidēja lieluma picas
gatavošanas laiks 20 minūtes plus
1,5 stundas raudzēšanai
picu pamatnei
20 g svaiga rauga
1/2 tējk. cukura
150 ml silta ūdens
350 g smalki maltu,
nebalinātu kviešu miltu
1/2 tējk. sāls
1 liela ola
olīveļļa
vienas picas virsai
1 ēdk. olīveļļas
2 tomāti, sagriezti plānās šķēlēs
1 gabals mocarellas siera,
sagriezts šķēlēs
1 ēdk. kaperu
2 ēdk. sasmalcinātu bazilika lapu

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Vārīti dārzeņi satur tādu pašu daudzumu A vitamīna kā svaigi

Pasākumi

Jelgavnieki ar nepacietību gaida 11. Starptautisko Ledus skulptūru festivālu

Jelgavas Pilsētas Dome un pašvaldības aģentūra „Kultūra” jau vienpadsmito reizi organizē Starptautisko Ledus skulptūru festivālu, kas notiks 2009. gadā no 9. līdz 15. februārim,...